Καρδίτσα: Δράσεις για τη διεθνή ημέρα ενάντια σε ρατσισμό-πόλεμο-φασισμό-φτώχεια

mme afisa telΗ πρωτοβουλία αλληλεγγύης (στους πρόσφυγες) Καρδίτσας διοργανώνει εκδηλώσεις για τη διεθνή ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας. Συγκεκριμένα, το Σάββατο θα γίνει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία, και την Κυριακή, στις 7 το απόγευμα, στο Παυσίλυπο έκθεση φωτογραφίας και προβολή της ταινίας Το λιμάνι της Χάβρης –Άκι Καουρισμάκι. Σύνθημα, να ακυρωθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αλλά και στόχος,να μαζευτούν χρήματα για να αγοραστούν ακουστικά σε ένα προσφυγόπουλο που μένει στο atlantik στα Τρίκαλα, «για να μπορέσει να ακούσει τους ήχους της ζωής ,τις μελωδίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα. Παράλληλα σημειώνεται: «Ένα χρόνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους ανθρώπους που δραπετεύουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.

Ένα χρόνο μετά, με την Τουρκία του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων να θεωρείται «ασφαλής τρίτη χώρα», το άσυλο έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ γίνονται μαζικές απελάσεις ανθρώπων που δικαιούνται προστασία, στα νησιά του Αιγαίου οι πρόσφυγες φυλακίζονται και τα δικαιώματα τίθενται σε αναστολή.
Ένα χρόνο μετά, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τους πακτωλούς χρημάτων που ξοδεύονται μέσω των ΜΚΟ και όχι μόνο, οι συνθήκες «φιλοξενίας» των προσφύγων στα στρατόπεδα όχι απλά παραμένουν προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απάνθρωπες, αλλά χειροτερεύουν και τα κέντρα υποδοχής μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης.
Ένα χρόνο μετά, η ΕΕ μαζί με την υπόλοιπη «πολιτισμένη Δύση» συνεχίζει αμείωτα τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κλιμακώνει τη ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική της.
Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναρμονίζεται πλήρως με τις πολιτικές της ΕΕ, των επαναπροωθήσεων, απελάσεων και εγκλεισμού, αναλαμβάνοντας το ρόλο του θεματοφύλακα της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.
Ένα χρόνο μετά, ο κοινός αγώνας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών απέναντι στην φτώχεια και την εξαθλίωση που παράγει η μνημονιακή διαχείριση της κυβέρνησης σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ.
Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας, μπροστά σε μια χρονιά με απειλές της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κινήματα απ’ όλη την Ευρώπη που δίνουν τη μάχη κατά του ρατσισμού, της ανόδου της ακροδεξιάς, του πολέμου και της άγριας λιτότητας, δίνουν κοινό αγωνιστικό ραντεβού στις 18 Μάρτη 2017, γιατί η πηγή της εκμετάλλευσης είναι κοινή».

ΠΗΓΗ

Prev Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Στρατόπεδο "Γεωργούλα"
Next Ο Δήμος Σοφάδων τιμά τη μνήμη του αγρότη - αγωνιστή Χρήστου Σάλτα