Καρδίτσα: Εκλογές για Δ.Σ. Συνταξιούχων ΙΚΑ

Την Κυριακή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ νομού Καρδίτσας θα ψηφίσουν προκειμένου να νέο διοικητικό συμβούλιο και εκπροσώπους στην ομοσπονδίας τους. Σήμερα οι δυο συνδυασμοί που συμμετέχουν στις εκλογές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου. Αρχικά συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο συνδυασμός Αγωνιστική Ενότητα Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Καρδίτσας, μέλη της οποίας υπογράμμισαν: «Αυτήν την περίοδο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει σε εφαρμογή τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, με παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργησή του, καθώς και των οικογενειακών επιδομάτων. Οι περικοπές αυτές προστίθενται στις περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα. Η συγκυβέρνηση μας κοροϊδεύει όταν λέει ότι θα μοιράσει το λεγόμενο «κοινωνικό πλεόνασμα», δηλαδή μας λεηλατεί και τάζει να μοιράσει στους πιο εξαθλιωμένους ένα μέρος από το πλάτσικο. Να σε κάψω Γιάννη μ, να σ’΄αλείψω λάδι δηλαδή. Τώρα πλασάρει και το παραμύθι περί «δίκαιας ανάπτυξης» και ότι ο λαός θα έχει μερίδιο από αυτή, κρύβοντας ότι στον καπιταλισμό τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν και την κρίση και την ανάπτυξη.

Η οργάνωση της αντίστασης των συνταξιούχων σε αυτά τα μέτρα, μαζί με εργαζόμενους, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, είναι αδήριτη αναγκαιότητα για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Αντί για ταυτό τα μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ένωσης συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Καρδίτσας (που όσο δούλευαν ήταν εργοδοτικοί-κυβερνητικοί συνδικαλιστές) αδιαφορούν και συνειδητά έχουν οδηγήσει τους χιλιάδες συνταξιούχους του νομού σε αδράνεια και συμβιβασμό». Σε άλλο σημείο επισημάνθηκε ότι «Δε δίνουμε καμία ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης. Ανοίγουμε πόλεμο στην αδιαφορία, τον εφησυχασμό, την απάθεια, την απογοήτευση, τον φόβο και στη λογική «δε γίνεται τίποτα είναι όλοι ίδιοι». Δεν απαλλάσσουμε κανέναν. Ευθύνη έχουν και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και τα συνδικάτα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι συνταξιούχοι θα λύσουν τα προβλήματα μέσα από τα δικαστήρια, θησαυρίζοντας μεγαλοδικηγορικά γραφεία και απαλλάσσουν την κυβέρνηση. Σε καλούμε να αλλάξεις σελίδα στην ένωση, να στηρίξεις το ψηφοδέλτιό μας. Γιατί χρειαζόμαστε ένα σωματείο που να παλεύει για τη συσπείρωση των συνταξιούχων και των εργαζομένων στον αγώνα για τα αιτήματά μας, για αποκλειστικά δημόσιο καθολικό υποχρεωτικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνιστήκαμε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, για την έγκαιρη ενημέρωσή σας, για την αποκάλυψη του χαρακτήρα των μέτρων, το ξεμασκάρεμα των επίδοξων σωτήρων της «πρωτο-δεύτερης φοράς αριστεράς». Γιατί ακόμα και αν δε συμφωνείς με όλα μαζί μας, ξέρεις ότι μπορείς να στηριχθείς στο ασυμβίβαστο αγωνιστικό φρόνημά μας.

Ακολούθως ο συνδυασμός Ένωση Συνταξιούχων ν. Καρδίτσας που είχε πλειοψηφήσει στις προηγούμενες εκλογές απηύθυνε κάλεσμα στους συνταξιούχος να τον στηρίξουν ξανά. «Την Κυριακή 29/10/2017 και ώρα 09:00 π.μ έως 15:00 μ.μ θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και λοιπών οργάνων.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές του σωματείου μας.
Τα προβλήματα μας τεράστια δεν χρειάζεται ανάλυση. Φτάσαμε στο αμήν. Ο συνδυασμός αποτελείται από εξαιρετικά άτομα, και εκπροσωπούν διάφορους κλάδους της Καρδίτσας. Τα κόμματα τα αφήνουμε έξω από το συνδυασμό μας!! Διότι τα προβλήματά μας είναι κοινά! «

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ