Καρδίτσα: Ελληνο-πολωνική συνεργασία εκπαιδευτικών – ert.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Πλαστήρα η συνάντηση των Ελλήνων και Πολωνών εκπαιδευτικών στα πλαίσια τους τριετούς ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmuus+, “e-plat-forming education” που υλοποιεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Καρδίτσας σε συνεργασία με το δήμο του Proszowice και ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής.

Την ελληνική πλευρά του σχεδίου εκπροσώπησε η ομάδα φιλολόγων του προγράμματος, η οποία παρουσίασε ένα μοντέλο διδασκαλίας της λογοτεχνίας με τίτλο “Διδάσκοντας το Ρομαντισμό με ΤΠΕ, διαπολιτισμικά στοιχεία και βιωματικές τεχνικές”.

Οι Πολωνοί εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την παρουσίαση με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετέχοντας μάλιστα ενεργά στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που παρουσιάστηκαν. Η δράση πραγματοποιήθηκε στη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Kazarma μέσα σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα. Στην παρουσίαση πήραν μέρος ο σύμβουλος των φιλολόγων Ηρακλής Τσιάμαλος και οι φιλόλογοι Σοφία Κοντού, Αγορίτσα Σκαμπαρδώνη, Μελίνα Τσιανάκα και Βασιλική Φούφα ενώ στη δημιουργία της συνέβαλαν και οι φιλόλογοι Ευθύμης Κουφογιάννης, Σωτηρία Κίσσα και Γεωργία Γιώτα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο συντονιστής της ελληνικής πλευράς Σπύρος Ντούβλης, ο Βάιος Μπάτρας μέλος της ομάδας των μαθηματικών του προγράμματος και η συντονίστρια των Πολωνών εταίρων, Iza Krzywkowska.

ΠΗΓΗ