Καρδίτσα: Κάλεσμα για νέους εθελοντές απευθύνει ο Ερυθρός Σταυρός

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεχίζοντας την μακρά παράδοση των Εθελοντών του, απευθύνεται προς τους πολίτες για την στελέχωση της νέας γενιάς Εθελοντών. Η σύμπραξη της κοινωνίας και η προσφορά εθελοντικής βοήθειας ήταν ανέκαθεν στυλοβάτης και κινητήριος δύναμη για τον Ε.Ε.Σ. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου,καλούμε όλους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν νέες εμπειρίες, να αποκτήσουν γνώσεις και να διευρύνουν τα ταλέντα και τις προσωπικές τους ικανότητες προσφέροντας τις υπηρεσίες τους μέσω του μεγαλύτερου εθελοντικού οργανισμού στο κόσμο. Οι Εθελοντές Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. παρακολουθούν δωρεάν ένα βασικό πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης το οποίο περιλαμβάνει: Ανατομία, Νοσηλευτική, Διαιτητική, Πρώτες Βοήθειες, Παθολογία, Χειρουργική και ακολουθεί πρακτική εξάσκηση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Η νέα τάξη εθελοντών Νοσηλευτικής θα ξεκινήσει την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου. Οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, κρίσεων, για να διαχειριστούν τις σύνθετες κοινωνικές ανάγκες των εξυπηρετούμενων και να ανταποκριθούν στα προγράμματα και τις απαιτήσεις των υπηρεσιών που καλούνται να προσφέρουν.
Απαραίτητα τυπικά προσόντα για τις νέες τάξεις εθελοντών:
Απολυτήριο Λυκείου
Ηλικία 18-60 ετών
Διάθεση εθελοντικής προσφοράς

Παράλληλα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου.
Την επιστημονική και οργανωτική ευθύνη των μαθημάτων την έχει η Εκπαιδεύτρια-Νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας.
Τα μαθήματα διαρκούν 14 ώρες.
Χορηγείται Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών.

Πληροφορίες εγγραφές: Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας. Αίθριο Δημοτικής Αγοράς (τηλ&fax: 2441076761).

ΠΗΓΗ