Καρδίτσα: Ομιλία για την θεραπευτική κάνναβη

Αύριο στις 11.00 π.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – ομιλία με θέμα “Η χρήση της θεραπευτικής κάνναβης και τα οφέλη της”. Ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι:
– Οικονομόπουλος Γιώργης, Νευρολόγος – Ψυχίατρος
– Jackie Poitras, Εκπρόσωπος των μαμάδων για την κάνναβη (ΜΑΜΑ.ΚΑ)Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η διοργάνωση γίνεται από την Δέσποινα Μήνια. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου «Το πράσινο φως για να αποκτήσουν πρόσβαση στη θεραπευτική κάνναβη ασθενείς με συγκεκριμένες παθήσεις – όπως είναι, για παράδειγμα, οι οροθετικοί που υποφέρουν από ανορεξία ή καχεξία, οι ασθενείς που πάσχουν από επιληψία αλλά και οι καρκινοπαθείς που ταλαιπωρούνται από ναυτία και εμετούς -, άναψε πρόσφατα το υπουργείο Υγείας, μετά τη θετική εισήγηση της Επιτροπής για την Ιατρική Χρήση της Κάνναβης, της οποίας πρόεδρος είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας Κατερίνα Αντωνίου.
Στα συμπεράσματα του σχετικού πορίσματος, όπου κατέληξε η Επιτροπή υπογραμμίζεται ότι «είναι αποδεκτές οι φαρμακολογικές ιδιότητες και οι υπό διερεύνηση επακόλουθες θεραπευτικές ενδείξεις της κάνναβης κατόπιν εγκριτικών διαδικασιών, είτε με τη μορφή δραστικών ουσιών που περιλαμβάνονται στο φυτό είτε εκχυλισμάτων ή τμημάτων του φυτού».
Σημειώνεται ότι ήδη σε 14 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνταγογραφείται η θεραπευτική κάνναβη.

ΠΗΓΗ

Prev Με επιτυχία η εκδήλωση για το Erasmus+ στην Καρδίτσα
Next Επιχειρήσεις της Μαγνησίας στην 4η FOOD EXPO