Καρδίτσα: Παραιτήθηκε ο Κ. Νούσιος

Την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και μεταξύ των θεμάτων προς εισήγηση είναι και αυτά που θα εισηγούνταν ο Κωνσταντίνος Νούσιος με την ιδιότητα του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος- Υδροοικονομίας- Χωρικού Σχεδιασμού- Πολιτικής Γης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ωστόσο ο κ. Νούσιος, καθώς και οι υπόλοιποι πέντε θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Χρήστος Καλομπάτσιος, Γεώργιος Κίτσιος, Αθανάσιος Παιδής και Βασίλης Χατζόπουλος έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους από τις 30 Ιουνίου και έχουν γίνει δεκτές από τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη θέση της Περιφέρειας, δεδομένου ότι οι θητείες των έξι θεματικών αντιπεριφερειαρχών έληγε τον Φεβρουάριο του 2017, αλλά είχαν παραταθεί με απόφαση του κ. Αγοραστού.

Σε ότι αφορά την παραίτηση του Κωνσταντίνου Νούσιου, περιφερειακού συμβούλου προερχόμενου από την Καρδίτσα, υπάρχει επίσημο κείμενο του, στο οποίο αναφέρει:
Πριν από λίγες ημέρες, η θητεία μου ως Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος- Υδροοικονομίας-Χωρικού Σχεδιασμού-Πολιτικής Γης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, έφτασε στο τέλος της. Όπως όλα τα μεγάλα και ωραία ταξίδια, είχε φουσκοθαλασσιές και νηνεμίες.Οι προσπάθειές μου άλλοτε στέφθηκαν με επιτυχία και άλλοτε δεν είχαν το αποτέλεσμα που επεδίωκα, αλλά ποτέ δεν έλειπε το ολόψυχο δόσιμό μου και η δέσμευσή μου στο εκάστοτε ζήτημα που προέκυπτε.
Μπορεί αρκετοί που θέλησαν να με συναντήσουν να μη με βρήκαν στο γραφείο, αφού υπήρξα ο μόνος Αντιπεριφερειάρχης, Θεσσαλίας χωρίς διοικητική υποστήριξη. Ίσως ακόμα να μην κατάφερα να επισκεφτώ όσους το ζήτησαν και να ικανοποιήσω όλα τα αιτήματα. Επιλέγοντας όμως να αναλάβω, έπειτα από παράκληση του Περιφερειάρχη, ένα «βαρύ» χαρτοφυλάκιο, όπως αυτό του Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας-Χωρικού Σχεδιασμού-Πολιτικής Γης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, γνώριζα εξαρχής πως δεν θα είχα χρόνο να αναλωθώ σε δημόσιες σχέσεις, όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις.
Υπηρέτησα το πόστο που μου ανατέθηκε με συνέπεια, εργατικότητα και πάνω απ’ όλα με το αίσθημα της ευθύνης που φέρει η συγκεκριμένη θέση. Ο απολογισμός; 15 μήνες θητεία, εκατοντάδες εισηγήσεις στο Περιφερειακό συμβούλιο και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, στοχευμένες παρεμβάσεις σε υπηρεσίες και υπουργεία, 35.000 km, σχεδόν όλα με το ιδιωτικό μου αυτοκίνητο, για να είμαι δίπλα στα προβλήματα και στις αγωνίες των πολιτών και των επιχειρήσεων σε όλη τη Θεσσαλία.
Θα ήθελα πάνω απ’ όλα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Αγοραστό, για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε από την πρώτη ημέρα. Η αφοσίωση και ο σεβασμός μου προς το πρόσωπό του είναι δεδομένα. Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα του στους μελλοντικούς του σχεδιασμούς και να στηρίζω τις αποφάσεις του, όπως έκανα στα 7 χρόνια της κοινής μας πορείας, ακόμα και αν δεν συμφωνούσαμε πάντα, κυρίως λόγω της ιδιοσυγκρασίας μου να μην ακολουθώ ποτέ διαδρομές ελάχιστης αντίστασης.
Χρωστάω επίσης ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους περιφερειακούς συμβούλους, σε όσους δουλέψαμε μαζί, στους υπαλλήλους της Περιφέρειας και κυρίως σ’ εκείνους των διευθύνσεων αρμοδιότητάς μου, για την αγαστή συνεργασία και τις όμορφες αναμνήσεις και κατακτήσεις από τον κοινό μας αγώνα.
Προσωπικά, θα συνεχίζω να προσφέρω τις γνώσεις και την εμπειρία μου στην Θεσσαλία ως Περιφερειακός σύμβουλος, με πρωταρχικό γνώμονα το κοινό συμφέρον, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τους πολίτες. Όλοι ξέρουν πού θα με βρουν αν χρειαστούν τη βοήθεια μου.
Η πολιτική δεν υπήρξε ποτέ για μένα βιοποριστικό μέσο, αλλά το όχημά μου για να μπορέσω να προσφέρω στον τόπο μου. Όποια ιδιότητα κι αν έχω, είτε ως πολιτικό ον είτε ως απλός πολίτης, η αγάπη μου για την Θεσσαλία και την Καρδίτσα θα υπερτερεί κάθε ιδιοτέλειας και συμφέροντος.
Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της πολιτικής μου διαδρομής κλείνει τον κύκλο του, με την προσδοκία ένα άλλο, ίσως ακόμα σπουδαιότερο, να ανοίξει σύντομα. Κανείς δε γνωρίζει τι του επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά οι εξελίξεις δεν αφήνουν χώρο για πολιτικό εφησυχασμό στους με τα κοινά ασχολούμενους.

ΠΗΓΗ