Καρδίτσα: Πλήθος κόσμου συμμετέχει στα 50α Καραϊσκάκεια

kar2Ήθη και έθιμα του Νομού Καρδίτσας αναβίωσαν στη σκηνή των Καραϊσκακείων χθες βράδυ, ενώ το Φολκλορικό χορευτικό σύνολο «HAJDUK STANKO» από τη Σερβία έδωσε το δικό του ΄΄χρώμα΄΄ παρουσιάζοντας μια καταπληκτική παράσταση.
Πιο αναλυτικά, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει επί σκηνής τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας, τον Λαογραφικό-Χορευτικό Όμιλο «ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ» με την Ομάδα Λαϊκού και Παραδοσιακού Χορού Καρποχωρίου, τον Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Θεοδώρου και τον Μορφωτικό Σύλλογο Καλογριανών καθώς επίσης και τον Εκπολιτιστικό, Μορφωτικό Σύλλογο Ξυνονερίου με τον Σύλλογο Πορτίτσης «ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ».
Φέτος, λόγω του επετειακού χαρακτήρα της διοργάνωσης, που συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Καρδίτσας συνεργάζονται μεταξύ τους παρουσιάζοντας έθιμα και δρώμενα της περιοχής ώστε να αναδειχθεί η πολιτιστική μας ΄΄ταυτότητα’’.

Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό και σε αυτό συμβάλλουν σημαντικά και οι μουσικοί οι kar3οποίοι συμμετέχουν κάθε βράδυ αφιλοκερδώς και συγκεκριμένα: ο Χρήστος Κιτσόπουλος (κλαρίνο), ο Γιάννης Σερίφης (κρουστά), η Λύδια Καραμέτου (βιολί-τραγούδι), ο Δημήτρης Σκότης (λαούτο/φωνή), ο Μάριος Σαρημιχαηλίδης (λαούτο/φωνή), ο Βασίλης Νταράλας (τραγούδι), ο Βασίλης Σιλιόγκας (κλαρίνο), ο Κώστας Κατσόγιαννος (λαούτο), ο Τάσος Κοτσόλης (βιολί) και ο Άρης Ντίνας (τραγούδι).
Το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού εισέπραξε το βράδυ της Κυριακής και το Φολκλορικό χορευτικό σύνολο «HAJDUK STANKO» από τη Σερβία που παρουσίασε χορούς και τραγούδια της χώρας του.
Κουλτούρες, ήθη, έθιμα και παραδόσεις σμίγουν καθημερινά στη σκηνή των Καραϊσκακείων αποδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί πραγματικά να ενώσει τους λαούς.
Αυτό το σπουδαίο μήνυμα στέλνουν τα Καραϊσκάκεια θέτοντας την Καρδίτσα, όλο αυτό το γιορτινό επταήμερο που διαρκούν, στο επίκεντρο του πολιτιστικού χάρτη.
Η 50η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια οργανώνεται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Τρίτη 27 Ιουνίου. Για όποιον επιθυμεί, υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας αναμετάδοσης μέσα από τα sites του Δήμου: www.dimoskarditsas.gov.gr και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων: www.enpolis.gr
Παρουσιάζει η Αθηνά Σιδέρη.

kar4Το πρόγραμμα της Τρίτης 27 Ιουνίου 2017
Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.00μ.μ.
>Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος»
> Κέντρο Σπουδών και Ανάδειξης του Ελληνικού Πολιτισμού «Χορίαμβος» και Σύλλογος Αργιθεατών Καρδίτσας
> Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδιάς, Μορφωτικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δασοχωρίου, Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Καππαδοκικού, Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης, Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυραχάδων
> Σύντομη εμφάνιση των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων (Κίνα, Ρωσία, Κολομβία, Σερβία)
> Τελετή Λήξης
> Βραδιά Φιλίας

Χορηγοί: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, Δήμος Καρδίτσας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, Ενεργειακή Κάμπου Δήμου Καρδίτσας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, ΟΤΕ – COSMOTE, Επιμελητήριο Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, ΤΕΡΝΑ, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού «ΘΕΟΝΗ», Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΖΟΡΜΠΑΣ», U-Shop Computer Παπαβασιλείου Ε&Α. Ο.Ε. Συστήματα Μηχανοργάνωσης και Τηλεπικοινωνιών, Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Agroland Α.Ε. ΑΦΟΙ Χρ. Κατσή (Όσπρια), Μπουτίκ Κρεάτων ΨΑΡΡΗΣ, Κατάστημα Ηondos Center Καρδίτσας, Καφετέρια «Black and White», Κατάστημα Ρούχων PINK WOMAN, MAESTRI-ΡΟΜΑ ΕΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. – Είδη Γραφείου, Οικιακός – Επαγγελματικός – Αρχιτεκτονικός Φωτισμός «Φως και Τέχνη».

ΠΗΓΗ