Καρδίτσα: Συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ν. Καρδίτσας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας καλούν σε αγωνιστική συγκέντρωση, την Παρασκευή, στην κεντρική πλατεία, στις 6.30 το απόγευμα για την 44η Επέτειο του Πολυτεχνείου. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνουν: «Η ηρωική στάση των εργαζομένων και της νεολαίας στα στρατοδικεία, στις φυλακές, η αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια, ήταν το λίπασμα, που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανοστήριχτης στρατιωτικοφασιστικής χούντας, με την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.
Η αντοχή και ο ηρωισμός, τα συνθήματα και οι στόχοι αποτελούν παρακαταθήκη για την εργατική τάξη, τα λαικά στρώματα, την νεολαία και σήμερα, που ο καπιταλισμός στη χώρα μας και διεθνώς δημιουργεί στρατιές ανέργων και φτωχών, σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα, ανάβει την φωτιά του πολέμου σε όλο και περισσότερες περιοχές που φέρνει σκοτωμούς, δυστυχία και καραβάνια προσφύγων.

Η εξέγερση τον Νοέμβρη του ‘73 κατά της φασιστικής δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σήμερα βρίσκει το νόημα και τη συνέχειά της στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας, για την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών οικογενειών από την ανεργία, την φτώχεια, την φοροληστεία, την εξαθλίωση, την κρατική καταστολή, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το βασικό καθήκον είναι να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των μικροΕΒΕ και των μικροαγροτών, σε μια λαϊκή συμμαχία, που θα εναντιωθεί στην εξουσία του κεφαλαίου, στην Ε.Ε, στο ΝΑΤΟ, στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου, στο πιο πιστό στήριγμα του συστήματος, την φασιστική Χρυσή Αυγή, και θα διεκδικήσει μια άλλη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

Οι εργαζόμενοι, οι μικροαγρότες, οι μικροΕΒΕ, οι γυναίκες και η νεολαία των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να αφήσουν τη ζωή που κάνουν και να δουν την ζωή που χάνουν καθημερινά, για χάρη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Όπως αποδείχθηκε, η λύση στα προβλήματα δεν μπορεί να έρθει με όποια πολιτική διαχείρισης του καπιταλισμού, χωρίς οργανωμένο ταξικό αγώνα κόντρα στο κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.
Γι’ αυτό επιβάλλεται η ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, με απομόνωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η ανάπτυξη της συμμαχίας εργατών, μικρών αγροτών και ΕΒΕ, νέων και γυναικών των λαικών στρωμάτων. Να πορευθούμε ενωμένοι και αποφασιστικά, με τις σημαίες της ταξικής πάλης, κόντρα σε όσους καλλιεργούν τον συμβιβασμό και την απογοήτευση, να προετοιμάσουμε πανεργατική απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τον αντισυνδικαλιστικό νόμο. Αξιώνουμε:
Τα βάρη της κρίσης να πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες και ΕΒΕ. Όχι στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ, κανείς χωρίς Σ.Σ.Ε και ανασφάλιστος. Επαναφορά των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα πριν την κρίση. Κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
Όχι στον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία και την συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων.
Όχι στην απλήρωτη και στην μερική απασχόληση, όχι στις μειώσεις μισθών και στις ατομικές συμβάσεις.
Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο-5θήμερο-35ωρο.
Μέτρα προστασίας των ανέργων. Επίδομα 600 ευρώ το μήνα σε όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία τους.
Αποκλειστικά Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Σύνταξη στα 60 οι άνδρες και στα 55 οι γυναίκες.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και της βαριάς φορολογίας μισθωτών, συνταξιούχων, μικρών αγροτών και ΕΒΕ. Ατομικό αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ. Ακατάσχετο 12.000 για τους μικρομεσαίους αγρότες.
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
Μείωση του κόστους αγροτικής παραγωγής, με κατάργηση του φόρου στο πετρέλαιο, του ΦΠΑ στα εφόδια, λιπάσματα, κλπ.
ΟΧΙ στην «απελευθέρωση» επαγγελμάτων προς όφελος των μονοπωλίων.
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία-πρόνοια για όλους.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
Μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ. Κουμάντο στον τόπο και στην οικονομία να κάνει ο εργαζόμενος λαός.
Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις, καμία συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς, απομάκρυνση των ξένων βάσεων και στρατηγείων από τη χώρα μας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Επιστροφή όλων των ενόπλων δυνάμεών μας που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Στήριξη-φροντίδα για τους πρόσφυγες, όχι σε πνιγμούς και κέντρα φυλακές. Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της Ε.Ε. Ελεύθερη μετακίνηση για τις χώρες που επιθυμούν να πάνε».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ