Καρδίτσα: Συγκεντρώσεις και πορείες για την εργατική Πρωτομαγιά

Τρεις συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Καρδίτσα για την εργατική Πρωτομαγιά. Στην κεντρική πλατεία στις 10 το πρωί Εργατικό Κέντρο και Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, φορείς και σωματεία τίμησαν την πρωτομαγιά, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης στις πολιτικές λιτότητας και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, τονίζοντας ότι «παλεύουμε και απεργούμε για την αποδέσμευση από τα δεσμά των μνημονίων, για να διασφαλίσουμε και να
διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε».

Στις 10.30 απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Πλαστήρα πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΕΟΑΣΚ,pame
Σύλλογοι Γυναικών, το σωματείο εμποροϋπαλλήλων, διάφορα άλλα σωματεία και συνδικάτα κατά τη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε από τους ομιλητές ότι με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με τη λαϊκή συμμαχία, «προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης».
antaΤην ίδια ώρα, στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας απεργιακή συγκέντρωση έκαναν, η Αγωνιστική Ενότητα ΝΤ ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας, εργαζόμενοι του ιδιωτικού δικαίου και άνεργοι. «Η εργατική πρωτομαγιά δεν είναι μνημόσυνο, είναι καθημερινή δέσμευση, είναι έμπνευση για τους αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν», για να μη ζήσουμε σαν σκάβοι, όπως τονίστηκε.
Τέλος προσυγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης έκαναν μέλη της Λαϊκής Αντίστασης.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: "Όνειρο καλοκαιρινής νύκτας" από τους "Ντελικάτους Εραστές" (photos)
Next Βόλος: Ομολόγησε το έγκλημα ο 41χρονος αδερφός του θύματος