Καρδίτσα: Συλλαλητήριο την Τετάρτη από το ΠΑΜΕ

Συλλαλητήριο διοργανώνει την Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή τα νέα μέτρα και καλώντας τους Καρδιτσιώτες να συμμετέχουν μαζικά. Σήμερα το μεσημέρι παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από μέλη της Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ, με τον κ. Στέλιο Σαριδάκη να επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ αλλά και το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, σημαίνουν νέα μέτρα εις βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Οι «εκκρεμότητες» της τρίτης «αξιολόγησης» έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα «εργασιακά»¨με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, την έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια, την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου σε ιδιώτες».

Παράλληλα χαρακτηρίστηκε πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ καθώς «εμπλέκει τη χώρα σε θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους.
Το ΠΑΜΕ διεκδικεί:
– Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.

• Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

• Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

• Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.

• Όχι στις αντεργατικές αλλαγές, που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

• Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

• Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

• Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.

• Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

• Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Παρεμβάσεις 1,5 εκ. ευρώ σε έργα αντιστήριξης στη Μαγνησία
Next Ψηφίδες Τοπικής Ιστορίας την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στην Εξωραϊστική