Καρδίτσα: Συνάντηση τους προγράμματος Erasmus για την νεανική επιχειρηματικότητα στο Δήμο Καρδίτσας

Τους εκπροσώπους των εταίρων του Δήμου Καρδίτσας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ «Youth Inclusive Entrepreneurship Lab», υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος.
Το πρόγραμμα, σχεδιάστηκε από τον δήμο Estarreja της Πορτογαλίας, που είναι και ο συντονιστής εταίρος, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Καρδίτσας, τον Δήμο Cinisselo Balsamo της Ιταλίας, τον Δήμο Rezekne της Λετονίας και τον Δήμο Caracal της Ρουμανίας και έχει χρονική διάρκεια υλοποίησης 15 μήνες.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η ανάπτυξη εκπαιδευτικών εργαλείων για τη διάδοση του πνεύματος επιχειρηματικότητας στους νέους και της υποστήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας. Βασικό στοιχείο της μεθοδολογίας του προγράμματος είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών, η δημιουργία κοινού μοντέλου ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών και ο σχεδιασμός μιας σειράς κοινών εκπαιδευτικών εργαλείων που θα χρησιμοποιηθούν στα εργαστήρια (workshops) που θα διοργανωθούν σε κάθε Δήμο των χωρών που συμμετέχουν.
Αυτές τις ημέρες οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών Δήμων – εταίρων, επισκέπτονται την Καρδίτσα συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικό εργαστήρι, στο οποίο ο Δήμος Καρδίτσας εκπροσωπείται από τους Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Σωτ. Μπακαλάκου και Β. Κουρκούνα, οι οποίοι και τους συνόδευσαν στο Δημαρχείο.

Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών Δήμων ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την υποδοχή και αντάλλαξαν μαζί του  απόψεις για θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, τον Ιούλιο του 2018 θα διοργανωθεί μια επίσκεψη μελέτης στην Πορτογαλία, στην οποία θα συμμετάσχουν οι νέοι που θα εκπαιδευτούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα από κάθε χώρα, όπου θα επισκεφθούν δομές υποστήριξης επιχειρηματικότητας, καθώς και επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί από νέους της περιοχής

ΠΗΓΗ

Prev Καρδίτσα: Συνελήφθη 28χρονος με ένα δενδρύλλιο κάνναβης
Next Καρδίτσα: Συνελήφθη 63χρονος από τον Παλαμά με 15 δενδρύλλια κάνναβης