Καρδίτσα: Το στερνό αντίο στον Συνταγματάρχη Θ. Αδάμο (video)

Σε κλίμα οδύνης αποχαιρέτισαν σήμερα στις 10 το πρωί από τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Παλαιοκκλησίου Καρδίτσας τον 49χρονο Συνταγματάρχη Θωμά Αδάμο, η σύζυγός του και τα τρία του παιδιά, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και εκατοντάδες κόσμου.

κηδεία 2Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν μεταξυ άλλων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο αναπληρωτής υπουργος Δημήτριος Βίτσας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλειος Κόκκαλης, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, βουλευτές, αιρετοί αλλά και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεκάδες στεφάνια στη μνήμη του συνταγματάρχη Αδάμου στο προαύλιο του Ιερού Ναού, ανάμεσα στα οποία και ένα του πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα. Η σορός, από την οικία του ως την εκκλησία, συνοδεύονταν από στρατιωτική μπάντα και άγημα του στρατού. Προπορεύονταν στεφάνι του Προέδρου της Δημοκρατίας.

“Τιμιότητα, ήθος, εργατικότητα. Αυτός ήταν ο Θωμάς Αδάμος, αρετές που χρειάζεται η Ελλάδα, η κοινωνία, ο στρατός”, είπε κατά την εκφώνηση του επικήδειου ο Συνταγματάρχης Κίμων Καλεντερίδης, Αρχηγός της Τάξης 89 της Σχολής Ευελπίδων, ενώ επικήδειο εκφώνησε και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παλαιοκκλησίου κ. Χρήστος Μπάγκος, ο οποίος εξήρε το ακέραιο του χαρακτήρα του, την αγάπη του για την οικογένεια, και το ενδιαφέρον του για τον τόπο της γενέτειράς του. Μετά την εξόδιο ακολουθία ξεκίνησε η πομπή προς το κηδεία 3κοιμητήριο του χωριού, συνάδελφοι του Θωμά Αδάμου κρατούσαν το πηλίκιό του, το σπαθί και τα παράσημα, τα οποία μαζί με τη γαλανόλευκη σημεία που κάλυπτε το φέρετρο, παραδόθηκαν στην οικογένειά του. Ο Θωμάς Αδάμος είχε επιστρέψει στη γενέτειρά του πριν τέσσερα χρόνια και αποφάσισε να μείνεί εκεί, ενώ υπηρετούσε στην 1η Στρατιά Λάρισας απ’ όπου επιβιβάστηκε στο μοιραίο ελικόπτερο. Το στερνό αντίο δόθηκε στο κοιμητήριο, όπου αποδόθηκαν οι προβλεπόμενες τιμές, με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, με παρατεταμένο χειροκρότημα και με την ιαχή “Αθάνατος”.

ΠΗΓΗ