Κατάλληλο για χρήση το κτίριο που στέγαζε το ΓΕΛ Αλμυρού-Τι άλλαξε;

Μοιράσου το άρθρο:

Κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί και πάλι ως διδακτήριο κρίνεται το ΓΕΛ Αλμυρού το οποίο εδώ και δύο μήνες περίπου είχε εγκαταλειφθεί και τα παιδιά των τριών τάξεων έκαναν μαθήματα σε τρία διαφορετικά διδακτήρια γιατί αντιμετώπιζε πρόβλημα στατικότητας. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε μιλώντας στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού, ο πολιτικός μηχανικός και διαχειριστής της  εταιρείας που εκπόνησε μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου το 2017 για λογαριασμό του δήμου Αλμυρού. Σήμερα μάλιστα ο διαχειριστής της εταιρείας  απέστειλε σχετική επιστολή στον διευθυντή του ΓΕΛ Αλμυρού Ιωάννη Θεοδώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοδώρου αύριο στη μία το μεσημέρι θα συγκαλέσει σχολικό συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα υπό το φως των εξελίξεων.

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο εξετάστηκε και από την ειδική τεχνική υπηρεσία του δημοσίου έπειτα από αίτημα του δήμου και φορέων της πόλης και προφορικά είχε δώσει το πράσινο φως, σύμφωνα με τον διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη. Ο δήμος όμως ζήτησε ειδική ενημέρωση από την προαναφερόμενη εταιρεία και την άποψή της για το θέμα εγγράφως.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή, σύμφωνα με τη στατική μελέτη ελέγχου επάρκειας που εκπονήθηκε από την εταιρεία του με βάση σύμβαση με το δήμος τον Οκτώβριο του 2017, ο φέρων οργανισμός των δύο στατικά ανεξάρτητων τμημάτων που διαμορφώνουν το Γενικό Λύκειο Αλμυρού χρήζει βελτίωσης της φέρουσας ικανότητάς του για την ανάληψη σεισμικών δράσεων. Όμως παρά τις όποιες υπολογιστικές ανεπάρκειες καθώς εκπονήθηκε η στατική μελέτη με βάση τον Αντισεισμικό Κανονισμό του 1959, και με δεδομένο το έτος κατασκευής, ο φέρων οργανισμός είναι σε καλή κατάσταση και δεν επιβάλλει τη μη λειτουργία του κτιρίου.

Ειδικότερα αναφέρει ότι δεν εμφανίζονται ορατές παραμορφώσεις, καθιζήσεις λόγω υποχώρησης στηρίξεων η έλλειψης ευστάθειας, προβλήματα από σεισμούς κ.α. Επιπλέον τονίζεται ότι παρόλο που τοπικά εμφανίζονται στοιχεία κακοτεχνιών όπως αποτινάξεις επικάλυψης σκυροδέματος και τοπικές οξειδώσεις ράβδων οπλισμού λόγω μικρής επικάλυψής τους, η γενική κατάστασή του κρίνεται ικανοποιητική.

Όπως έγινε γνωστό αύριο το μεσημέρι συγκαλείται σχολικό συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα και είναι πιθανόν έπειτα από παρεμβάσεις που θα αιτηθεί η Β’θμια Εκπαίδευση να γίνουν στο κτίριο, σύμφωνα και με τις προτάσεις του εν λόγω μηχανικού, να καταστεί το κτίριο λειτουργικό και σύντομα οι μαθητές να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ