Κατά προτεραιότητα εξόφληση οφειλών ΕΟΠΥΥ στο Γηροκομείο

Τη δέσμευση ότι ο ΕΟΠΥΥ θα τακτοποιήσει κατά προτεραιότητα τις οφειλές του προς το Γηροκομείο Βόλου έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Μπερσίμης στον βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλο που συναντήθηκε μαζί του παρουσία και πρόεδρου του Γηροκομείου Παύλου Πάνου και του διευθυντή Γιώργου Ραπτόπουλου. Στον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. τέθηκαν τα βασικά ζητήματα και τις άμεσες ανάγκες του Γηροκομείου Βόλου.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στην αποπληρωμή των εκκρεμών οφειλών του Ε.Ο.Π.Π.Υ προς το Ίδρυμα, ώστε να καταστεί εφικτό να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες του Γηροκομείου και να προχωρήσει η πληρωμή των μισθολογικών και των άλλων υποχρεώσεών του. Ακόμα, συζητήθηκε η αναγκαιότητα της επέκτασης της σύμβασης του Ιδρύματος με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών και των ηλικιωμένων που θα μπορεί να φιλοξενεί το Ίδρυμα.

Επισημάνθηκε επίσης το ενδεχόμενο δημιουργίας εσωτερικού φαρμακείου προκειμένου η προμήθεια των φαρμάκων να γίνεται σε νοσοκομειακή τιμή και να ελέγχεται πιο αποτελεσματικά η συνταγογράφηση.

Από την πλευρά του, o κ. Μπερσίμης άκουσε με προσοχή τα θέματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα της πόλης μας και συμφώνησε να προχωρήσει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κατά προτεραιότητα το προσεχές διάστημα στην τακτοποίηση των οφειλών του προς το Ίδρυμα. Αναφορικά με την επέκταση της σύμβασης του Γηροκομείου με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., επεσήμανε πως δεν αναμένεται να υπάρξει κανένα πρόβλημα εφόσον τηρηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες επέκτασης της άδειας κλινών του Ιδρύματος.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι με πρόσφατη ρύθμιση της Κυβέρνησης, όλες οι κλινικές θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται τα απαραίτητα φάρμακα σε νοσοκομειακή τιμή, χωρίς να είναι αναγκαία η τήρηση εσωτερικού φαρμακείου.
Το Γηροκομείο Βόλου είναι ένα Ίδρυμα, που παρά τις οικονομικές αντιξοότητες τις οποίες αντιμετωπίζει και τη διαδικασία οικονομικής εξυγίανσης την οποία διέρχεται, έχει κατορθώσει και προσφέρει πολύτιμη αρωγή και φροντίδα στους ηλικιωμένους που φιλοξενεί και για το λόγο αυτό η στήριξή του αποτελεί βασική μας προτεραιότητα.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Παράταση εξόφλησης υποχρεώσεων επιχειρήσεων ζητά ο ΣΕΒ
Next Βόλος: Έντονες διαφωνίες για την μετατροπή του Εκθεσιακού Κέντρου σε Συνεδριακό