Καταγγελία: Η ΑΓΕΤ καίει σκουπίδια από Ιταλία

 Η ΑΓΕΤ από χθες καίει σκουπίδια που μετέφερε από την Πεσκάρα με πλοίο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, το υλικό που μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο φέρει την ένδειξη  RDF. Επιπλέον καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν συλλογικά και τονίζει ότι «ξεχείλισε η υποκρισία της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας».

«Στελέχη της παράταξης μας διαπίστωσαν ότι από χθες (16/08) το απόγευμα γίνεται με εντατικούς ρυθμούς εκφόρτωση καύσιμης ύλης στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ στην Αγριά που μεταφέρθηκε με πλοίο από την Πεσκάρα της Ιταλίας. Τα παραστατικά που συνοδεύουν το καύσιμο δίνουν σε αυτό τον χαρακτηρισμό RDF (δηλ. στην ουσία σκουπίδια). Έτσι, μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, αρχίζει η καύση RDF(σκουπίδια) από την ΑΓΕΤ η οποία προφανώς αξιοποιεί τις από 03/03/2017 ευνοϊκές για αυτήν ρυθμίσεις που απλόχερα της έδωσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόσο για την άδεια καύσης, όσο και για την μεταφορά του σε τεράστιες ποσότητες με πλοία.

Είναι φανερό μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη, η οποία θα έχει άμεσα συνέπειες στην υγεία όλων μας, ότι το τελευταίο πανηγυρικού χαρακτήρα περιφερειακό συμβούλιο που έγινε στο Βόλο αποκλειστικά για το θέμα αυτό, όχι μόνο δεν συνέβαλε στην λύση του θέματος αλλά αποτέλεσε στάχτη στα μάτια της τοπικής κοινωνίας. Σ’ αυτή την συνεδρίαση η υποκρισία του Περιφερειάρχη αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεχείλισε. Η δε δημοτική αρχή του υπόδικου σε αργία δημάρχου, αφού προηγήθηκαν δηλώσεις του ότι θα δημιουργηθεί δημοτικό εργοστάσιο τροφοδοσίας της ΑΓΕΤ με RDF (σκουπίδια για καύση), φρόντισε να λάμψει με την απουσία της από την πιο πάνω συνεδρίαση. Η κοινωνία του Βόλου δεν πρέπει να μείνει απαθής μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις και οι πρωτοβουλίες αντίδρασης της θα είναι άμεσες και αποτελεσματικές, μόνο αν είναι προϊόν πραγματικής συλλογικής προσπάθειας χωρίς διάθεση, καπελώματος από οποιονδήποτε».

ΠΗΓΗ