Καταγγελίες της Περιβαλλοντικής Μουζακίου για προπηλακισμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τα νερά της πηγής «Γκούρα» στη Βατσουνιά του Δήμου Μουζακίου και η εκμετάλλευση τους από την ιδιωτική εταιρία εμφιάλωσης νερού ΑΗΒ ΓΚΡΟΥΠ έχει ανάψει τα αίματα στο δήμο Μουζακίου και στο δημοτικό συμβούλιο, όπου η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟιΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ -ΠΑΜΙΣΟΥ -ΙΘΩΜΗΣ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ καταγγέλλει προπηλακισμούς, τραμπουκισμούς και εκφοβισμούς από άγνωστα πρόσωπα κατά των διαμαρτυρόμενων πολιτών.

Η καταγγελία

Ύστερα από τα τελευταία θλιβερά γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου στις 25/4/2017 και κατά τη συζήτηση του 1ου Θέματος Ημερήσιας Διάταξης, <<Εξέταση αίτησης της εταιρείας φυσικού μεταλλικού νερού ΑΗΒ ΓΚΡΟΥΠ>>, σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ της Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, συνεδρίασε εκτάκτως και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:
Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε προπηλακισμούς, τραμπουκισμούς και εκφοβισμούς κατά Συνδημοτών μας και μελών του Προεδρείου μας, από άγνωστα σε όλους μας πρόσωπα, ξένα στην περιοχή μας.
Καλούμε τους ηθικούς αυτουργούς αυτών των απαράδεκτων και επικίνδυνων πράξεων «να μαζέψουν τους ψευτοπαλληκαράδες», γιατί πλέον έχουν τεράστιες ευθύνες, καθ ότι χάρη στην ψυχραιμία ορισμένων απετράπησαν τα χειρότερα.
Θέτουμε την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου προ των ευθυνών τους και τους υπενθυμίζουμε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ψηφίζουν κατά συνείδηση αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των κατοίκων. Δυστυχώς αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Μουζακίου να καταδικάσει δημόσια τα απαράδεκτα γεγονότα και να προστατέψει το περιβάλλον και την ορθολογική και αειφορική διαχείριση των υδάτινων πόρων του Δήμου, ανακαλώντας την απόφαση η οποία κατά την άποψή μας είναι προσχηματική, καθ ότι υποκρύπτει τροποποίηση και πάλι της άδειας χρήσης νερού .
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεμποδίσει την υποχρέωση που έχουμε για την προστασία του οικοσυστήματος και των υδάτινου δυναμικού.gkoura-132x93
Απαιτούμε άμεσα να σταματήσει κάθε αυθαίρετη παρέμβαση στην Πηγή Γκούρα και να παραδοθούν τα κλειδιά της Πηγής στον φυσικό, νόμιμο και θεσμικό ιδιοκτήτη της.
Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο ιδιώτες να μπαινοβγαίνουν στην Πηγή από την οποία υδρεύεται ένα χωριό ολόκληρο και να μην ελέγχονται από κανέναν.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους κατοίκους της Τ.Κ Βατσουνιάς, οι οποίοι με την δυναμική και ψύχραιμη παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαίτησαν και διεκδίκησαν το δικαίωμά τους να διασφαλίσουν την παροχή πόσιμου νερού, επαρκούς σε ποσότητα και ποιότητα ώστε να διασφαλιστεί η ύπαρξή του σε μακροχρόνια βάση για να καλύπτει και τις ανάγκες τους για άρδευση και Κτηνοτροφία κατά το μήνα Αύγουστο εκάστου έτους .
Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για την προστασία της «Πηγής Γκούρα Βατσουνιάς» και του «ρέματος Βατσουνιάς».
<< Το Νερό είναι Δημόσιο Αγαθό, απαραίτητο το Μήνα Αύγουστο στους κατοίκους της Τ.Κ.Βατσουνιάς >>.
<<Επιτέλους, ας το αντιληφθούν οι υπεύθυνοι>>
Μουζάκι 29-04-2017
Για το Δ.Σ
Της Περιβαλλοντικής και Οικολογικής Παρέμβασης
Μουζακίου – Παμίσου – Ιθώμης Ν.Καρδίτσας
Τσιρογιάννης Ε., Γιώτης Λ., Κόκκαλης Ν., Βασιλάκος Α.
πηγή: karditsalive.met

ΠΗΓΗ