Καταργείται το ΝΠΔΔ του Δήμου Αλοννήσου

Την κατάργηση – συγχώνευση του Ν.Π.Δ.Δ. με τη επωνυμία Οργανισμός Πολιτιστικών Αθλητικών ΚΟινωνικών Δράσεων Αλοννήσου και την ανάληψη εκπλήρωσης των σκοπών του από τον Δήμο Αλοννήσου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή του νησιού αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τα μπρος, με στόχο την περαιτέρω εξοικονόμηση χρημάτων, την αναβάθμιση παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη, την διασφάλιση θέσεων εργασίας, αλλά και την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ειδικότερα, ο Ο.Π.Α.Κ.Δ.Α κατά κύριο λόγο υλοποιεί συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα όπως το «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», «ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (Κ.Δ.Α.Π)», «ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ» και «ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», τα οποία θα μεταφερθούν στον Δήμο μαζί με το προσωπικό, ο οποίος και θα αποτελεί καθολικό διάδοχο αυτού.

Επισημαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή, το 2011 με την εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», είχε προχωρήσει στην συγχώνευση των ΝΠΔΔ Α)«ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ- ΔΗΜΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ» και Β)«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ –ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ- ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ –ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ – ΜΟΥΣΕΙΟ- ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ- ΔΗΜΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ» δημιουργώντας τον Ο.Π.Α.Κ.Δ.Α ενώ παράλληλα μετέφερε σε αυτόν τις δράσεις , «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», «ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Κ.Δ.Α.Π», «ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ» από την κοινωφελή επιχείρηση Κ.Ε.Δ.Α την οποία κατήργησε.

Πέρα λοιπόν των υποχρεωτικών συγχωνεύσεων – καταργήσεων που προέβλεπε ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», ο Δήμος Αλοννήσου προχώρησε στην λύση και της δεύτερης κοινωφελούς επιχείρησης Κ.Ε.Σ.Δ.Α που είχε ως μοναδική δράση την Δημοτική Συγκοινωνία η οποία μεταφέρθηκε στον Δήμο, καθώς και στην λύση της Δ.Ε.Υ.Α που είχε την ύδρευση και μεταφέρθηκε και αυτή στον Δήμο.

Με τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις εξοικονομήθηκαν αρκετά χρήματα αλλά και διασφαλίστηκαν όλες οι θέσεις εργασίας.

ΠΗΓΗ