Κατερίνα Παπανάτσιου: Λύση στο θέμα του Βολιώτη που του δεσμεύτηκε η σύνταξη

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την ενέργεια τράπεζα να έχει προχωρήσει σε κατάσχεση ακατάσχετου λογαριασμού πολίτη η υφυπουργός Οικονομίας Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.  Aφορμή η περιπέτεια του Bολιώτη Βασίλη Καστρούνη που κατήγγειλε την περασμένη Παρασκευή μέσω του λογαριασμού του στο facebook ότι του έχει γίνει κατάσχεση στον ακατάσχετο λογαριασμό της αναπηρικής σύνταξής του.

Επιπλέον ανέφερε ότι το γραφείο της επικοινώνησε με την Εθνική Τράπεζα όπου και ο λογαριασμός του συμπολίτη και την ενημέρωσαν ότι δεν έχει κατασχεθεί αλλά έχουν δεσμευτεί τα χρήματα και ότι μπορεί να κάνει ανάληψη των χρημάτων της σύνταξης από το ταμείο της τράπεζας, όχι όμως από το ΑΤΜ. Στην παρατήρηση ότι η τράπεζα δεν μπορεί να ταλαιπωρεί γραφειοκρατικά έναν πολίτη και θα πρέπει να μπορεί να παίρνει τα χρήματα και από το ATM, η κ. Παπανάτσιου επισήμανε ότι θα διερευνηθεί γιατί σίγουρα παρόμοιες περιπτώσεις θα υπάρχουν πολλές.

unnamed
Ο κ. Καστρούνης είναι καρκινοπαθής και με μπάι – πας, συνταξιούχος, λόγω της αναπηρίας του μηχανολόγος. Η σύνταξή του μπαίνει κάθε μήνα στην τράπεζα σε λογαριασμό που έχει δηλώσει ως ακατάσχετο. Ωστόσο έχει ένα χρέος της τάξεως των 3.700 περίπου ευρώ στην εφορία. Όμως προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι όχι μόνο του κατάσχεσαν το λογαριασμό από το πρώτο ευρώ, αλλά πλέον του μπλόκαραν και τις κάρτες για το υπόλοιπο ποσό των 2.700 ευρώ.

unnamed-2

«Με αυτό τον τρόπο, από τη στιγμή που μου μπλόκαραν τις κάρτες, όχι μόνο δεν μπορώ να χτίσω το αφορολόγητο, αλλά δεν προλαβαίνω να κάνω ρύθμιση για το χρέος που έχω στη ΔΕΗ και να προχωρήσω και σε άλλους διακανονισμούς» ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στην Huffington post και εξέφρασε την αγωνία του για την αδυναμία του να αγοράσει τα φάρμακά του, να επιβιώσει όσον αφορά στην καθημερινότητά του, αλλά και για το πως θα συνδράμει τα δύο παιδιά του που σπουδάζουν στην Αθήνα.
Ο ίδιος έχει αναρτήσει στο Facebook δύο φωτογραφίες όπου στη μια φαίνεται το απόκομμα από την ενημέρωση του λογαριασμού του και στο άλλο το ποσό της σύνταξής του (1.093,33 ευρώ) και το υπόλοιπο με αρνητικό πρόσημο (-2.756,79 ευρώ) και στην άλλη είναι η φωτογραφία από το TaxisNet όπου φαίνεται ότι ο λογαριασμός του έχει δηλωθεί από τις 23 Αυγούστου του 2014.

ΠΗΓΗ

Prev Νερά σε αλιευτικό σκάφος ελλιμενισμένο στους Ωρεούς Εύβοιας
Next Συνεχίζεται το 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας