Κινδύνευσε να πνιγεί 4χρονη στην παραλία της Καλιφτέρης

Άγιο είχε κοριτσάκι 4 ετών που κινδύνεψε να πνιγεί σήμερα νωρίς το απόγευμα στην παραλία της Καλιφτέρης στην Άφυσσο. Το κοριτσάκι που είναι από την Αγγλία  έκανε μπάνιο στην παραλία Καλλιφτέρη. Ευτυχώς, η παρατηρητικότητα λουόμενου, η παρουσία γιατρού και η άμεση επέμβαση γιατρού του ΕΚΑΒ Βόλου, το έσωσαν και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Βόλου για παρακολούθηση.

Το κοριτσάκι άρχισε να πνίγεται την ώρα που έκανε μπάνιο, κάτι που παρατήρησε λουόμενος και όχι οι γονείς του που ήταν στην ακτή. Ο λουόμενος έβγαλε το παιδί στην ακτή.

Γιατρός που έτυχε να βρίσκεται εκεί του έκανε Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, ενώ παράλληλα στις 15.05 ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και για την Άφησσο ξεκίνησαν ο γιατρός Κώστας Σταμνάς με μοτοσικλέτα και ασθενοφόρο.

Στο διάστημα μέχρι να φτάσει ο γιατρός του ΕΚΑΒ στο σημείο, ο γιατρός στην ακτή είχε καταφέρει να βγάλει αρκετό νερό από τα πνευμόνια του μικρού παιδιού, που συνήλθε και είχε τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια το παιδάκι μπήκε στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μάλιστα στη διαδρομή έκανε εμετό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε ακόμη λίγο νερό στους πνεύμονες και το κράτησαν για νοσηλεία.

ΠΗΓΗ

Prev Ο Δήμαρχος Παλαμά ζητά ελέγχους στις πληγείσες καλλιέργειες
Next Κίνημα Πολιτών Καρδίτσας κατά των πλειστηριασμών