ΚΚΕ Καρδίτσας: Ποιοί ωφελούνται πραγματικά από την απόφαση του Εurogroup;

Η Τ.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στις αποφάσεις του Εurogroup, τονίζοντας:
«-Τι έκανε στην πραγματικότητα το Εurogroup;
Επικρότησε και επικύρωσε τα αντιλαϊκά μέτρα της β’ αξιολόγησης και του 4ου μνημονίου, το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η κυβέρνηση των «βρώμικων» ειδικών αποστολών σε βάρος του λαού.
-Που θα πάνε τα δισεκατομύρια αυτής της δόσης;
Η εκταμίευση της δόσης, θα πάει κυρίως για την αποπληρωμή δανείων!!!(7 δις από τα 8,4 δις)
-Που οδηγούν οι διάφορες πομφόλυγες περί χρέους, ανάπτυξης κ.λ.π.;
Το «ευχολόγιο» για το χρέος μετά το 2018 και οι υποσχέσεις για αναπτυξιακά-επενδυτικά πακέτα οδηγούν σε μνημόνια διαρκείας, στη μονιμοποίηση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, στα ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060!!!

-Ποιοί είναι οι πραγματικά ωφελημένοι από αυτές τις αποφάσεις;
Μοναδικοί ωφελημένοι το κεφάλαιο, οι επενδυτές που θα κερδίσουν και από το τσάκισμα του λαού και από τα νέα προνόμια που τους δίνονται.
Αυτό λοιπόν είναι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης που κρύβεται πίσω από το αφήγημα της “ανάπτυξης” που προβάλλει η κυβέρνηση.
-Για εμάς όλους τι σημαίνουν όλ’αυτά;
Για τους μισθωτούς της πόλης και της υπαίθρου της Καρδίτσας, όπως και όλης της Ελλάδας, τους αγρότες των χωριών μας, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες τα μέτρα που ψηφίστηκαν, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα, συν όλα τα υπόλοιπα που θα απαιτηθούν ως προαπαιτούμενα για την όποια ρύθμιση του χρέους, ισχύουν στο ακέραιο.
Άρα;
ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ!
Το κλίμα ευφορίας, που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση σε ένα λαό γονατισμένο και ματωμένο εξαιτίας της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, είναι προκλητικό και εξοργιστικό.
-Τι αποτυπώνουν διεθνώς οι χθεσινές αποφάσεις;
Ο εύθραυστος συμβιβασμός ανάμεσα σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ -μέσω του ΔΝΤ- και τις άλλες χώρες της ΕΕ, που ουσιαστικά αφορά τη διαχείριση των υπέρογκων κρατικών χρεών άλλων κρατών-μελών της ΕΕ, αποτυπώνεται στις “ακροβατικές” και αντιφατικές διατυπώσεις της απόφασης που ουσιαστικά μεταθέτουν τη συζήτηση για τη διαχείριση του χρέους στο μέλλον, μετά τη λήξη του προγράμματος, αλλά και στις αντικρουόμενες δηλώσεις των “πρωταγωνιστών”.
Τα παραπάνω δεν μπορούν να κρύψουν πως ακόμα και αν προκύψει κάποια απομείωση του χρέους, ο λαός ξέρει τι τον περιμένει και δεν πιστεύει το χιλιοειπωμένο παραμύθι ότι δήθεν οι θυσίες του πιάνουν τόπο.
Η πραγματική ελπίδα μπορεί να γεννηθεί μόνο μέσα από τη ρήξη και τη σύγκρουση με το σημερινό δρόμο.
Με ισχυρό ΚΚΕ, αναζωογόνηση του κινήματος και κοινωνική συμμαχία.

ΠΗΓΗ