ΚΚΕ: Να καταβληθούν στους νεφροπαθείς Μαγνησίας τα οδοιπορικά Νοεμβρίου

Μοιράσου το άρθρο:

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με την καταβολή, στους νεφροπαθείς της Μαγνησίας, των οδοιπορικών του Νοεμβρίου κατέθεσαν οι βουλευτές Μαγνησίας και Λάρισας του ΚΚΕ, κ.κ. Κ. Στεργίου και Γ. Λαμπρούλης.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αναφέρουν τα εξής:

Για ακόμη μια φορά υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή των εξόδων μετακίνησης των περίπου 200 αιμοκαθαρόμενων νεφροπαθών στη Μαγνησία, οι οποίοι ακόμη δεν πληρώθηκαν τα οδοιπορικά Νοεμβρίου.

Η αγανάκτηση των αιμοκαθαρόμενων νεφροπαθών είναι απόλυτα δικαιολογημένη, αφού, εκτός από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν, το γεγονός ότι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, τον καθημερινό τους αγώνα για τη ζωή, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις επιπτώσεις από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τις περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις και στα επιδόματα αναπηρίας. Τώρα σ’ όλα αυτά προστίθεται και η προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης για την έγκαιρη καταβολή των εξόδων μετακίνησής τους.

Η μη έγκαιρη καταβολή των ποσών με τα οποία επιχορηγούνται για τη μετακίνησή τους, που φτάνουν ως 400 €, δημιουργούν ανυπέρβλητες δυσκολίες, όταν για τους περισσότερους απ’ αυτούς οι αποδοχές τους δεν επαρκούν για την καθημερινή τους διαβίωση. Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση εφάρμοσε ηλεκτρονική εφαρμογή για την άμεση καταβολή των παραπάνω ποσών. Συνεπώς είναι απολύτως αδικαιολόγητη η καθυστέρηση που παρατηρείται και ταλαιπωρεί   εκατοντάδες ασθενείς στη Μαγνησία και ενδεχομένως σε όλη τη χώρα.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  • Τι θα κάνει για να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα για τη μετακίνηση των αιμοκαθαρούμενων νεφροπαθών;
  • Σε ποια μέτρα θα πάρει το Υπουργείο για να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο;

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ