Κλέβουν ελιές από κτήματα σε Πτελεό και Σούρπη

Το φαινόμενο της κλοπής ελιών από δένδρα σε κτήματα σε Πτελεό και Σούρπη καταδικάζουν συνεταιριστές και ζητούν από τη Δασική Υπηρεσία του δήμου Αλμυρού και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής να παρέμβουν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε έγγραφό του ο πρόεδρος του Ελαιοκομικού Δασικού Κτηνοτροφικού Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γιώργος Ζιώγας, «Δυστυχώς μαζί με την ελαιοκομική περίοδο ξεκίνησαν και οι κλοπές ελαιοκάρπου στην περιοχή των δημοτικών ενοτήτων Πτελεού και Σούρπης. Αρκετοί παραγωγοί της περιοχής αντίκρισαν τα περιβόλια τους γυμνά από ελαιόκαρπο, γιατί είχαν μαζευτεί από επιτήδειους. Το φαινόμενο αυτό έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια.

Οι παραγωγοί βλέπουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι και να χάνεται ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματος τους που αφορά στην επιβίωση τους.
Με τον νόμο 3938/31-3-2011, ΦΕΚ 61, άρθρο 21 η Ελληνική Αγροφυλακή ενσωματώθηκε στη Δασική Υπηρεσία. Καλούμε την Δασική Υπηρεσία του Δήμου Αλμυρού καθώς και το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής να εντείνουν τις ενέργειες τους, ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κλοπής ελαιοκάρπου.
Επίσης τα ελαιοτριβεία να είναι αρκετά επιφυλακτικά σχετικά με το ποια άτομα φέρνουν ελιές προς ελαιοποίηση και τις ποσότητες που προμηθεύουν».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ