Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα της Καρδίτσας την Κυριακή

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας αποφάσισε να συμμετάσχει στο πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή, 7 Μαϊου 2017. Σε ανακοίνωσή της, τονίζει, μεταξύ άλλων, «εμμένουμε στην πάγια θέση μας «ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας» καθώς πιστεύουμε ότι η απελευθέρωση σε συγκεκριμένες –μεγάλες- περιοχές, θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση, με ορατό αποτέλεσμα τις 52 εργάσιμες Κυριακές του χρόνου. Μία τέτοια επιλογή, το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η άμεση αναδιανομή του ήδη περιορισμένου, λόγω κρίσης και ύφεσης, τζίρου προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και η εξαγωγή κεφαλαίων που με αιματηρές θυσίες και capital controls προσπαθεί η χώρα και η κοινωνία της να κρατήσουν στην εθνική οικονομία. Σας καλούμε να συμμετάσχετε με κλείσιμο των καταστημάτων σας, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η δύναμή μας τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από τους θεσμούς.
Παράλληλα καλούμε τους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους στα υποκαταστήματα και τις αλυσίδες των πολυεθνικών στην περιοχή μας, να συνταχθούν στο πλευρό μας και να προτείνουν στις διοικήσεις τους το κλείσιμο των καταστημάτων τους. Το ζήτημα της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας μας αφορά όλους. Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τους φίλους και τους εχθρούς μας.

Στο μεταξύ το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου Ν. Καρδίτσας καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να πάρουν την υπόθεση της κλαδικής απεργίας στις 7 Μάη στα χέρια τους, «να δώσουμε ενιαία τη μάχη για την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 17 Μάη», με σύνθημα, μέτρα και αντίμετρα, δουλειά τις Κυριακές, δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές».

Τέλος σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το εργατικό κέντρο Καρδίτσας, δηλώνοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η οποία προχωρά σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 7 Μαΐου και στην οποία μετέχουν, με αντίστοιχες αποφάσεις για κλειστά καταστήματα, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

ΠΗΓΗ