Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Ν.Καρδίτσας

Ανακοίνωση εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Καρδίτσας στην οποία επισημαίνεται ότι συμφωνεί με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., για την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων «για την υπεράσπιση του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ομόφωνα προτείνει τα εξής:

1. Αποχή το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου 2017 από κάθε υπερωριακή απασχόληση.

2. Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους (και των υπηρεσιών δηλαδή που δεν είναι σε αποκλεισμό η λειτουργία τους) των Ο.Τ.Α. από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας. Η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Καρδίτσα θα πραγματοποιηθεί στις 11:15 το πρωί έξω από το Δημαρχείο.

3. Επίσης την ίδια μέρα στις 6:00 το πρωί στο χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Καρδίτσας να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων για να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την Τρίτη και την Τετάρτη. Στη συνέλευση καλούνται να πάρουν μέρος και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ και ΚΔΑΠ.

4. Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 συμμετέχουμε στη νέα γενική 24ΩΡΗ πανελλαδική απεργία στους Ο.Τ.Α. που προκήρυξε η Π.Ο.Ε. -.Ο.Τ.Α. Επίσης για την μεταφορά των εργαζομένων των Δήμων Ν. Καρδίτσας στη Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Αθήνα, στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη ο Σύλλογος θα ναυλώσει λεωφορείο.

5. Ζητάμε από την κυβέρνηση την κατάθεση άμεσα νομοθετικής ρύθμισης στο Προεδρείο της Βουλής και σ’ όλα τα κόμματα (πλην Χρυσής Αυγής), για την οριστική επίλυση του προβλήματος και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

6. Ζητάμε από την Κ.Ε.Δ.Ε., την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και από όλες τις Δημοτικές Αρχές να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, υιοθετώντας τα αιτήματα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και να μην προβούν σε καμιά απόλυση εργαζομένου, ούτε να αποδεχτούν λύσεις που θα διαιωνίζουν τα προβλήματα, όπως είναι η πρόσληψη διμηνιτών.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητα πολιτικής, παραταξιακής ή άλλης τοποθέτησης, δίνουν ενωμένοι αυτόν τον αγώνα, γεγονός που εκφράστηκε στις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις τους και αποτελεί την μοναδική εγγύηση για τη θετική τους έκβαση.

Τέρμα πια στην κοροϊδια – καμία απόλυση συμβασιούχων. Νομοθετική ρύθμιση τώρα για τη μονιμοποίησή τους».

ΠΗΓΗ