Κουκουβάγια “επισκέφθηκε” Εργαστήρι Πληροφορικής στο 1ο Ε.Κ. Βόλου

Μία ενήλικη κουκουβάγια έσωσαν σήμερα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου. Η κουκουβάγια είχε εγκλωβιστεί σε ένα από τα εργαστήρια πληροφορικής χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί τη βρήκαν τα παιδιά και ένας από τους εκπαιδευτικούς. Την τοποθέτησαν σε ένα κουτί καθώς έμοιαζε αδύναμη και χωρίς εξωτερικές πληγές.

O διευθυντής του 1ου Ε.Κ. Βόλου Γιάννης Τσοκανάκης με τη μικρή ενήλικη κουκουβάγια

Κάλεσαν το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, ΑΝΙΜΑ, στην Αθήνα και ενημερώθηκαν ότι στο Βόλο υπάρχει εθελοντής συνεργάτης, ο Γ. Βλαχόπουλος, εκπαιδευτικό. Εκείνος ανταποκρίθηκε άμεσα και πήγε στο Εργαστηριακό Κέντρο και παρέλαβε την κουκουβάγια. Όπως ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που ανησυχούσαν, η κουκουβάγια ήταν νηστική και αφυδατωμένη χωρίς κανένα τραυματισμό. Την πήρε μαζί του για να την φροντίσει και σήμερα το βράδυ η αύριο θα την απελευθερώσει στο πάρκο της Ν. Ιωνίας. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου, ο διευθυντής του Ε.Κ. Βόλου, Γ. Τσοκανάκης, ο κ. Βλαχόπουλος ανέφερε στους εκπαιδευτικούς ότι οι κουκουβάγιες κάνουν φωλιές και στα αστικά κέντρα, αρκεί να βρουν τροφή. Η συγκεκριμένη κάπου έχασε τον προσανατολισμό της και μπήκε στο σχολείο χθες το απόγευμα και έμεινε εκεί όλη τη νύχτα στο εργαστήριο πληροφορικής.
Ίσως η “σοφή” κουκουβάγια να κάθισε να ξεκουραστεί κατά τη διάρκεια της “άτυπης περιοδείας της” στους τομείς ευθύνης της!

 

ΠΗΓΗ