Κυρ. Μήτρου: Ο Αχ. Μπέος ψεύδεται – Να ανακαλέσει

Ανακριβή και συκοφαντικά στοιχεία είχαν οι δηλώσεις του σε αργία δημάρχου Αχ. Μπέου, αναφορικά με τη σύμβαση που είχε συνάψει η ΔΗΤΕΒ (επιχείρηση του δήμου Βόλου) με το μισθωτή του «ΞΕΝΙΑ Βόλου», επισημαίνει με επιστολή του ο πρώην δήμαρχος Βόλου Κυρ. Μήτρου.

Επιπλέον ζητά από τον Αχ. Μπέο να ανακαλέσει αν υπήρξε θύμα παραπληροφόρησης, διαφορετικά θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Ο κ. Μήτρου αναφέρει ότι  η εγγύηση που δόθηκε για το ΞΕΝΙΑ στη ΔΗΤΕΒ χρησιμοποιήθηκε για την κάλυψη χρεών της ΔΗΤΕΒ προς τρίτους και το 2007, ακριβώς για το λόγο αυτό, ασκήθηκε  δίωξη για παράβαση καθήκοντος από τον εισαγγελέα Α. Ζήση στη διοίκηση της ΔΗΤΕΒ. Στην τα μέλη του Δ.Σ.  απαλλάχθηκαν  με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Η επιστολή

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «στη τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου κ.Μαρέδη την Τρίτη μεσημέρι 02-10-2017,στη TV ΑΣΤΡΑ πληροφορήθηκα ότι ο κ.Μπέος αναφέρθηκε στην υλοποίηση της συμβάσεως της DOMOTEL (πρόεδρος κ.Απόστολος Αλεξόπουλος),με τη ΔΗΤΕΒ ( επιχείρηση του Δήμου Βόλου) Κατά την περίοδο αυτή ήμουν εγώ Δήμαρχος Βόλου ,αν και την ευθύνη υλοποίησης της συμβάσεως είχε η ΔΗΤΕΒ, ωστόσο όμως αναλαμβάνω ακέραια την πολιτική ευθύνη ανεξάρτητα αν δεν υπάρχει δική μου υπογραφή.

Κατά την διάρκεια αυτής της συνέντευξης ακούστηκαν σοβαρές ανακρίβειες που έχουν και συκοφαντικό χαρακτήρα. Ουδέποτε, όπως ειπώθηκε, δόθηκαν μετρητά και μάλιστα σε σακούλες από τον κ. Αλεξόπουλο. Η πραγματικότητα είναι ότι κατατέθηκε στην Εurobank η με αριθμ.00077711-1 επιταγή της εταιρίας του, στον λογαριασμό 0026.0078.48.0200086953 της ΔΗΤΕΒ. Τα χρήματα αυτά διετέθησαν σε οφειλόμενες υποχρεώσεις της ΔΗΤΕΒ όπως ΙΚΑ (194.769,51), ,στο ΚΤΕΛ Βόλου (27.875,38),για μισθοδοσία προσωπικού (48.450,00),στο ναυπηγείο του Ρέππου για την ΑΡΓΩ(45.500,00) και τα υπόλοιπα σε λοιπούς προμηθευτές. .

Έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε και λογικά δεν θα μπορούσα να θυμάμαι λεπτομέρειες οπότε αναζήτησα στοιχεία από το αρχείο μου , ευτυχώς που το κράτησα, γι αυτό και άργησα να απαντήσω . Τα όσα αναφέρω παραπάνω προέρχονται από επίσημα έγγραφα των επιθεωρητών του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας ( ΑΡΙΘ.51/18-6-2007). Και αυτό διότι ο τότε εισαγγελέας Πρωτοδικών μετά από καταγγελίες της αντιπολίτευσης και των σχετικών δημοσιευμάτων ζήτησε να πραγματοποιηθεί οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στη ΔΗΤΕΒ . Μετά μάλιστα τον έλεγχο και την κοινοποίησή του στην εισαγγελία έγινε η σχετική προανακριτική διαδικασία και ομόφωνα το Δικαστικό Συμβούλιο με το υπ’ αριθμό 503/ 2010 βούλευμα έθεσε την υπόθεση οριστικά στο αρχείο.

Μάλιστα στο ανωτέρω βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου διατυπώνεται επακριβώς ότι << η αρχική διακήρυξη αντικαταστάθηκε με υποχρέωση καταβολής εγγύησης ,ακριβώς διότι ήταν βέβαιο ότι υπήρχε ανάγκη να χρησιμοποιηθεί το ρευστό της εγγύησης για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών της ΔΗΤΕΒ >>.
Φαίνεται ο κ. Μπέος υπήρξε θύμα παραπληροφόρησης, γιατί δεν εξηγούνται διαφορετικά οι αναφορές αυτές και θεωρώ ότι θα πρέπει να ανακαλέσει.

Όλα τα ανωτέρω στοιχεία παραμένουν στη διάθεσή σας.

Διατηρώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα μου.

Με τιμή

Κυριάκος Μήτρου»

ΠΗΓΗ

Prev Δυναμικό παρών συνταξιούχων Μαγνησίας - ert.gr
Next Περισσότεροι υποψήφιοι για τις υποτροφίες της ΕΒΟΛ