Κόντρα Θεοδώρου-Οικονόμου για τα αδέσποτα στο Δ.Σ. Βόλου

Σκληρή αντιπαράθεση στη σημερινή συνεδρίαση μεταξύ του δημάρχου Βόλου Θάνου Θεοδώρου και της επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Νατάσσα Οικονόμου, με αφορμή ερώτηση της παράταξης για τα αδέσποτα. Η ερώτηση δεν απαντήθηκε όμως ο κ. Θεοδώρου ζήτησε από την κ. Οικονόμου να ανακαλέσει τα υπονοούμενα στην ερώτηση, «περί περιφρόνησης νομιμότητας, ετσιθελισμό, σχέσεις διαπλοκής…». Της ζήτησε αν έχει κάτι να καταγγείλει να το κάνει επίσημα διαφορετικά ο δήμος θα καταφύγει στη δικαιοσύνη. Ενοχλημένος εμφανίστηκε και ο αντιδήμαρχος Αν. Μπατζιάκας που την περίοδο για την οποία ζητούνται στοιχεία, ήταν υπεύθυνος του καταφυγίου αδεσπότων. Μάλιστα επιτέθηκε στην Νατάσσα Οικονόμου, λέγοντας ότι  εκείνος κινήθηκε πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας ενώ εκείνοι (η προηγούμενη δημοτική αρχή Π. Σκοτινιώτη) είχαν αναθέσει τη λειτουργία του κυνοκομείου σε ΚΥΝΣΕΠ έναντι 8000 ευρώ το μήνα και «τους είχατε αφήσει απλήρωτους τους ανθρώπους και τους πλήρωσα εγώ».

Η κ. Οικονόμου επισήμανε ότι κακώς εκφράζει απορία ο κ. Θεοδώρου καθώς η δημοτική αρχή υπόσχονταν μαγικές λύσεις, ενώ όχι μόνο δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα, αλλά αυτό διογκώθηκε. «Συγκρουστήκατε με τους πάντες, γίναμε περίγελο στο πανελλήνιο… Ο εργολάβος συνεργάτης σας χειροδίκησε σε βάρος υπαλλήλου στο δήμο και τώρα επιστρέφετε σε λύση που λέγατε παλαιότερα (με γνωστό ιδιοκτήτη κυνοκομείου)  και ταυτόχρονα φροντίζετε να εξασφαλίσετε και επικοινωνιακό βήμα. Είναι γνωστά όλα αυτά στην πόλη».

Στο μεταξύ κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα της ΚΕΔΕ κατά του υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

 

ΠΗΓΗ