Κόντρα Πατούλη – Αγοραστού για τα κονδύλια για Πολιτική Προστασία

Το θέμα της αξιοποίησης των κονδυλίων που αφορούν την πολιτική προστασία αποτέλεσαν πεδίο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Ένωσης Περιφερειών και Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.  Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι το κράτος και οι Περιφέρειες, που διαχειρίζονται και τα χρήματα της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού, οφείλουν ν’ αντιληφθούν ότι πρέπει επιτέλους να διαθέσουν τα κατάλληλα κονδύλια για μία αποτελεσματική Πολιτική Προστασία στη χώρα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, κληθείς να σχολιάσει σήμερα τις δηλώσεις αυτές, τόνισε ότι δε θα επιτρέψει σε κανέναν να δημιουργήσει ρήγμα στην Αυτοδιοίκηση. «Εμείς πρεσβεύουμε την αυτοδιοίκηση της συνεργασίας, της συνέργειας, της αποτελεσματικότητας, της ενότητας, αποτελεσματικότητας, δημιουργίας, την αυτοδιοίκηση που σέβεται τον συνάνθρωπό μας.
Μιας αυτοδιοίκησης που πρέπει να περάσει στην περιφερειακή διακυβέρνηση. Να αποκεντρωθούν πόροι αρμοδιότητας, ούτως ώστε να μπορούν να αποφασίζουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι.

Δε θα όμως επιτρέψουμε σε κανέναν, όπως έγινε και στο παρελθόν να δημιουργήσει ρήγμα μέσα στην αυτοδιοίκηση. Υπήρξαν προβλήματα και τα αποφύγαμε με μεγάλη προσπάθεια και τώρα θα είμαστε αντίθετοι και κάθε τέτοια προσπάθεια θα πέσει στο κενό. Οι συνάνθρωποί μας απαιτούν κι οφείλουμε να είμαστε δημιουργικοί, γιατί ο ανθρώπινος λόγος υποκρύπτει ψεύδος αλλά οι πράξεις λένε αλήθεια κι εμείς με πράξεις δείχνουμε το δρόμο του αύριο της δημιουργίας της ενότητας, της δημιουργίας, της αποτελεσματικότητας, προς όφελος της πατρίδας της κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης».

ΠΗΓΗ