Κ. Αγοραστός: Απαιτείται διερεύνηση χωροθέτησης του Εμπορευματικού Κέντρου

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα στηρίξει τη δημιουργία ενός Εμπορευματικού Κέντρου, όπου και αν αυτό χωροθετηθεί, αφού προηγηθεί εμπεριστατωμένη μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Επιπλέον υπενθύμισε ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Βόλου που προβλέπει τη χωροθέτηση του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο, δεν έχει ακόμη εγκριθεί και είναι “απλά στα χαρτιά”. Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ερωτηθείς για τη θέση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Αγοραστός εξέφρασε γενικότερα τις ανησυχίες του για την πορεία σημαντικών έργων υπό την παρούσα κυβέρνηση, όπως αυτό της ηλεκτροκίνησης Βόλου-Λάρισας και Παλαιοφάρσαλα-Καλαμπάκας, γιατί όπως τόνισε, “εμείς τα εντάξαμε και ακόμη δεν μας έχουν στείλει τα τεύχη. Η ανησυχία μας είναι έκδηλη”. Τόνισε ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να σχολιάζει βάση δημοσιευμάτων καθώς δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση από επίσημο φορέα για το το θέμα του Εμπορευματικού Κέντρου που συζητείται εδώ και χρόνια. “Για να μιλάμε σοβαρά, πρέπει να δούμε αν υπάρχουν τα χρήματα, από που θα διατεθούν και μετά να συζητήσουμε περιφερειακά που ενδείκνυται να χωροθετηθεί βάσει μελέτης. Διότι κανείς δεν θα χρησιμοποιήσει ένα εμπορευματικό κέντρο χωρίς να υπάρχει ένα business plan, μια μελέτη σκοπιμότητας και μία μελέτη βιωσιμότητας αλλά και χρήσεις του εμπορευματικού αυτού κέντρου”, επισήμανε.
Επιπλέον ανέφερε ότι οι προϋποθέσεις χωροθέτησης είναι πολλές και σχετίζονται με το τι είδους εμπορευματικό κέντρο επιθυμεί κάποιος να δημιουργήσει. “Τι εμπορεύματα διακινείς π.χ., με ποιόν τρόπο, ποιος είναι ο φόρτος. Αυτό θα προκύψει μέσα από μία μελέτη. Δεν μπορεί κάποιος να χωροθετεί ή να χρηματοδοτεί, ανάλογα με το τι νομίζει. Εδώ είναι το τι θέλει η πραγματική οικονομία και που πάει στο μέλλον”.

Τόνισε ότι το ρυθμιστικό σχέδιο του Βόλου που προβλέπει τη χωροθέτηση του Εμπορευματικού Κέντρου στο Βελεστίνο, δεν έχει εγκριθεί ακόμη.  «Μπορεί να το επικαλούνται οι βουλευτές, αλλά να επιβεβαιωθεί ότι ισχύει. Το ότι υπάρχει στα χαρτιά, η στο νου κάποιων δεν σημαίνει ότι υφίσταται” τόνισε. Επιπλέον επισήμανε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια όπου και να γίνει, αρκεί να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να γίνουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα της Θεσσαλίας. “Διότι αυτός είναι ο στόχος ενός εμπορευματικού κέντρου. Εάν πρέπει να γίνει στο Βελεστίνο, ας γίνει στο Βελεστίνο. Αυτό θα το κρίνουν οι ειδικοί. Τώρα μιλάμε στον αέρα. Δεν υπάρχει καμία επίσημη διαβεβαίωση για το που θα γίνει, μόνο φήμες και ανακοινώσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας. Επιπλέον, το έργο ποιος θα το κάνει; Η ΕΡΓΟΣΕ, η ΓΕΟΣΕ…” αναρωτήθηκε. Τέλος ανέφερε ότι ήδη ζήτησε επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σπίρτζη.

ΠΗΓΗ

Prev Μεγάλο ενδιαφέρον για το διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου
Next Διήμερο οδοιπορικό στο βουνό των Κενταύρων