Κ. Αγοραστός: “Σφαγή” για τα μειωμένα κονδύλια στην αγροτική οδοποιία

Την αύξηση του προϋπολογισμού για την αγροτική οδοποιία, την ένταξη επιλαχόντων στο πρόγραμμα των νέων αγροτών και την άμεση έναρξη των έργων νερού για τους αγρότες, έθεσε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο περιθώριο της επίσκεψής του στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου “Η Δήμητρα”.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό για τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς δρόμους, επισήμανε ότι δεν επαρκούν τα 4,4 εκ. ευρώ για όλη τη Θεσσαλία και πρέπει να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση, διαφορετικά “θα γίνει σφαγή μεταξύ των δημάρχων”. “Ξεκαθάρισα στους δημάρχους ότι η Περιφέρεια δεν έχει καμία ευθύνη για το θέμα και ζητάμε περισσότερα χρήματα και πρέπει να δοθούν για να πετύχουμε τα μεγιστα της αγροτικής παραγωγής” τόνισε.

Ακόμη, ο περιφερειάρχης έθεσε στον κ. Αποστόλου το θέμα των νέων αγροτών, λέγοντας ότι οι επιλαχόντες πρέπει να περάσουν, ήταν δέσμευση του πρωθυπουργού και του υπουργού και αναμένεται η ανακοίνωση του προγράμματος. “
Στο πρόγραμμα εντάσσονται 1.342 δικαιούχοι ενώ υπάρχουν και 482 επιλαχόντες. Από την αρχή που είδαμε την μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των αγροτών επισημάναμε στο αρμόδιο Υπουργείο ότι ο προϋπολογισμός αυτός δεν θα καλύψει τις ανάγκες της Θεσσαλίας. Γι’ αυτό το λόγο ζητήσαμε να αυξηθεί. Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε το πρόγραμμα αυτό να έχει προστιθέμενη αξία για την παραγωγή και βρεθεί λύση και για τους επιλαχόντες». επισήμανε.
Τέλος ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα να έργα νερού στον αγροτικό τομέα, που είναι ο ισχυρός πυλώνας παραγωγικότητας για τη χώρα.

Άχρηστος φόρος με δυσμενή αποτελέσματα
Τέλος, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού για κατάργηση του ΕΦΚΑ στο κρασί μέχρι τέλος του χρόνου, ο Κ. Αγοραστός είπε ότι όσο πιο γρήγορα καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί «που είναι ένα φόρος κακός, άχρηστος, με δυσμενή αποτελέσματα, τόσο στα έσοδα του κράτους, όσο και στη λειτουργία των Συνεταιριστικών Οινοποιείων στη Θεσσαλία και στη χώρα, τόσο το καλύτερο».
«Εμείς το είχαμε στην ατζέντα μας, ήταν ένα από τα θέματα που συζητήσαμε πριν από μερικούς μήνες που συναντηθήκαμε με τον πρωθυπουργό, το είχαμε θέσει, γιατί πραγματικά αγγίζει την περιοχή μας και την αγγίζει άσχημα», επισήμανε ο κ. Αγοραστός.

 

 

ΠΗΓΗ

Prev Στη φάση υλοποίησης οι παρεμβάσεις στους κόμβους Αγ. Βησσαρίου και Φαναρίου Καρδίτσας
Next Γ. Αποστόλου: Δεν αποτελεί πανάκεια η κατάργηση του φόρου στο κρασί