Κ. Μητσοτάκης: Θα επιστρέψω ξανά στην Καρδίτσα ως πρωθυπουργός (ήχος)

“Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές, το ζητούμενο είναι να είμαστε μια καλή κυβέρνηση, αφού κερδίσουμε τις εκλογές” τόνισε από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Καρδίτσας σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προηγούμενα περιόδευσε σε χωριά του νομού Καρδίτσας, στο πλαίσιο των επισκέψεων του στη Θεσσαλία.

mhts1

Ο κ. Μητσοτάκης, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι εγκαινίασε τα γραφεία της ΝΟΔΕ, ενώ νωρίτερα, συναντήθηκε με αγρότες χωριών του νομού. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε την εταιρία Ιπποφαές ΕΛΛΑΣ Α.Ε στο χωριό Αγ. Θεόδωροι, όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις και να συνομιλήσει με την ομάδα παραγωγών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, η οποία αριθμεί 90 μέλη.

mhts3Αμέσως μετά έκανε στάση στο χωριό Καρποχώρι, όπου δέχθηκε ερωτήσεις από περίπου 50 αγρότες και είχε την ευκαιρία να αναπτύξει το πρόγραμμα της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα.

Κατόπιν έφτασε στην Καρδίτσα, όπου συναντήθηκε σε κεντρικό καφέ με τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας, αλλά και με δημότες, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει.
Θερμής υποδοχής έτυχε από βουλευτές, στελέχη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, στα νέα γραφεία της ΝΟΔΕ, όπου και πραγματοποίησε σύντομη ομιλία:

mhts

“Έχω ένα χρέος απέναντι στους Νεοδημοκράτες και σε όλους τους Έλληνες πολίτες, να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή πολιτική, κυρίαρχη δύναμη στον τόπο. Αυτή είναι η αποστολή μας. Να οδηγήσουμε την Ελλάδα στην έξοδο από το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται, στο οποίο μας έχουν εγκλωβίσει οι ανερμάτιστες πολιτικές μιας αφερέγγυας και ανίκανης κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση αυτή έχει απαξιωθεί πλήρως στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Μια κυβέρνηση η οποία εκλέχθηκε ισχυριζόμενη ότι θα σκίσει τα μνημόνια, τα ψηφίζει τώρα δυο – δυο. Δύο μνημόνια μας έχει φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το δε δεύτερο μνημόνιο το οποίο ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα, δεσμεύει τη χώρα σε μια πολιτική λιτότητας τουλάχιστον μέχρι το 2022, και χωρίς να έχουμε καταφέρει να αποσπάσουμε κανένα χειροπιαστό όφελος για το ζήτημα του χρέους, το οποίο ο κ. Τσίπρας είχε αναγάγει σε απόλυτη πολιτική προτεραιότητα. Μιλώντας για τις συναντήσεις που είχε στην Καρδίτσα, και γενικότερα για τις περιοδείες του στη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι “Εκείνο που έχει σημασία για μένα είναι να επιδιώκω να συναντιέμαι με ανθρώπους που εκφράζουν την παραγωγική Ελλάδα. Την Ελλάδα του μέλλοντος, της προοπτικής, την Ελλάδα της ελπίδας. Έρχομαι σε μια περιοχή η οποία είναι στο επίκεντρο του πρωτογενούς τομέα. Η Καρδίτσα ίσως από οποιοδήποτε άλλο νομό της χώρας, είναι εξαρτημένη από τον πρωτογενή τομέα”.
mhts2

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις συζητήσεις που είχε με αγρότες της περιοχής, σημειώνοντας ότι φεύγει σοφότερος και καλύτερα προετοιμασμένος για τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας. “Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές, το ζητούμενο είναι να είμαστε μια καλή κυβέρνηση, αφού κερδίσουμε τις εκλογές.

mhts4

Έχουμε μία κοινωνία η οποία είναι καχύποπτη, η οποία είναι προβληματισμένη, η οποία δεν ακούει πια τους πολιτικούς, όπως τους άκουγε στο παρελθόν, η οποία φυσάει το γιαούρτι γιατί έχει καεί στο χυλό των ψεμμάτων του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Αυτό ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για εμάς. Ο κόσμος θέλει να ακούσει αλήθειες, και σκληρές αλήθειες, είναι έτοιμος να τις ακούσει, θέλει να ακούσει όμως και σχέδιο και πρόγραμμα για να πάρουμε τη χώρα από εκεί που είναι σήμερα και να την οδηγήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Εμείς το έχουμε αυτό το σχέδιο, και λέμε στους Έλληνες πολίτες ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος, διαφορετικός από αυτόν τον οποίο ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση. Αλλά αυτό πρέπει να το πούμε, για να μας ακούσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες”. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για την αναγκαιότητα, οι κομματικές οργανώσεις να είναι ανοιχτές και να δουλεύουν προς την κατεύθυνση της επικοινωνίας με όλους τους πολίτες, όχι μόνο με τους Νεοδημοκράτες, αλλά και με τους Νεοδημοκράτες που απομακρύνθηκαν, αλλά και να κερδίσουν κόσμο που δεν ψήφισε ποτέ τη ΝΔ, αναγνωρίζοντας ότι είναι η μόνη πολιτική λύση στο αδιέξοδο της χώρας.

mhts5

“Θα καταφέρουμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Είναι ιστορική ευθύνη της παράταξης που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και σε δύσκολες στιγμές κατάφερε και κράτησε όρθια την Ελλάδα. Αυτό θα κάνουμε και τώρα, δεν έχω καμία αμφιβολία γι αυτό. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος, θα είμαστε σε μια διαρκή εκλογική ετοιμότητα, δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν εκλογές. Δε θα κουραστούμε να λέμε ότι όσο πιο σύντομα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα και αυτό γιατί αν είχαν γίνει όταν τις ζητούσαμε θα είχαμε αποφύγει τα χειρότερα, τα οποία δυστυχώς βιώσαμε τους δύο τελευταίους μήνες. Μαζί με το διαρκές αίτημά μας για εκλογές, θα προτάξουμε και το σχέδιό μας για τη χώρα, για τον πρωτογενή τομέα, για τον τουρισμό, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τις υπηρεσίες, για την εκπαίδευση, η οποία βάλλεται δυστυχώς βάναυσα σήμερα από έναν υπουργό ο οποίος θέλει να ξαναφέρει πίσω όλες τις ιδεοληψίες μιας εποχής που νομίζαμε ότι την αφήσαμε πια πίσω μας.

Για όλα αυτά η ΝΔ έχει σχέδιο, προτάσεις, άποψη”. Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει και πάλι στη Θεσσαλία και στην Καρδίτσα, ως πρωθυπουργός. “Θα κερδίσουμε τη μάχη των ιδεών, θα κερδίσουμε και τη μάχη των εκλογών”, είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης.

Ακούστε ολόκληρη της ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Νέες περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων
Next Βόλος: Η ανάπτυξη στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης του ΣΒΘΚΕ