Κ. Παπανάτσιου: “Χυδαία ψευδολογία από τον Αχ. Μπέο”

Για χυδαία ψευδολογία εναντίον της κατηγορεί το Αχιλλέα Μπέο, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, με αφορμή δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Astra.

Συγκεκριμένα, ο τελών σε αργία δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι υπήρξαν πολιτικές πιέσεις προκειμένου να του επιβληθεί πρόστιμο από την Εφορία, κάτι που αποδεικνύεται – όπως είπε -από το γεγονός ότι ο υπάλληλος που διενήργησε τον φορολογικό έλεγχο στα δηλωθέντα εισοδήματά του, αποσπάστηκε στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – διάψευση από το Γραφείο της κ. Παπανάτσιου αναφέρει τα εξής:

Σε χυδαία ψευδολογία κατέφυγε για άλλη μια φορά ο Αχιλλέας Μπέος, αυτή τη φορά εις βάρος της Υφυπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Μαγνησίας Κατερίνας Παπανάτσιου.

Ο ισχυρισμός του ότι δήθεν υπάλληλος της ΔΟΥ Βόλου, που έκανε έλεγχο στον κ. Μπέο και του επέβαλε πρόστιμο, αποσπάστηκε στο γραφείο της Υφυπουργού είναι απολύτως ψευδής και οφείλει τόσο ο ίδιος όσο και το κανάλι στο οποίο έγιναν οι δηλώσεις αυτές, να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

Εξάλλου, διευκρινίζεται ότι οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), συμπεριλαμβανομένων των ΔΟΥ και των Τελωνείων, δεν υπάγονται στο Υπουργείο Οικονομικών και ούτε παίρνουν εντολές από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Η Υφυπουργός Οικονομικών ασκεί αποκλειστικά νομοθετικό έργο στα φορολογικά θέματα και δεν έχει αρμοδιότητα να δίνει εντολές ελέγχου στις ΔΟΥ ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Έχασε την μάχη με τον καρκίνο 35χρονη μητέρα
Next Κορώπη Μαγνησίας: Απείλησε τους γονείς του γιατί δεν του έδιναν χρήματα