Λαφαζάνης από Καρδίτσα: Κερδίζουν οι καλοί, αρκεί να είναι Γερμανοί κ. Τσίπρα

“Ακουσατε τον κ. Τσίπρα να λέει, “στο τέλος κερδίζουν οι καλοί”, αναφερόμενος στο Eurogroup . Οι καλοί κύριε Τσίπρα, αρκεί να είναι Γερμανοί”, σχολίασε ο Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης από την Καρδίτσα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός “ειρωνεύεται τον ελληνικό λαό, κάνει μαύρο χιούμορ στην πλάτη του και πάνω στην καταστροφή της χώρας”. Ο Γραμματέας της ΛΑΕ μίλησε για το χθεσινό Eurogroup, αναφέρθηκε στις θέσεις της ΛΑΕ και στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός μεγάλου, κοινού, κινηματικού, εκλογικού μετώπου από όλες, χωρίς εξαίρεση, τις αριστερές, ριζοσπαστικές, πατριωτικές, δημοκρατικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις που θα μπορέσουν να δώσουν ώθηση στη χώρα. Απαντώντας σε ερωτήσεις μίλησε για εκλογές το γρηγορότερο δυνατόν, όχι “για να φύγει ο κ. Τσίπρας, που θα φύγει σίγουρα, και να έρθει ο κ. Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι η απάντηση στον Τσίπρα, θα είναι η συνέχειά του και η Ν.Δ καμία λύση δεν μπορεί να δώσει. Ζητάμε εκλογές για να πάρει ο λαός την υπόθεση της χώρας στα χέρια του, να τους μαυρίσει και να αναδείξει στο προσκήνιο τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, ζητάμε να δώσει φτερά στη ΛΑΕ, που αποτελεί ενωτική δύναμη και έχει θετική πρόταση για τη χώρα”. Για τη ΛΑΕ περισσότερο και απο τις εκλογές, προέχει ο ελληνικός λαός να βρίσκεται σε εγρήγορση, ενωμένος σε μεγάλους κοινούς αγώνες, θέλουμε να φύγει ο ελληνικός λαός απο τον καναπέ και να βγει στο δρόμο, εκεί γίνονται οι μεγάλες αλλαγές, είπε χαρακτηριστικά. Σε άλλο σημείο, και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα εξελίσσεται στη χειρότερη κυβέρνηση που έχει δει η χώρα στη μεταπολίτευση, με μία απίστευτη ευκολία στην εθελοδουλία.

lafazanis2Αναλυτικότερα, ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας για τη συνεδρίαση του Eurogroup είπε ότι η κυβέρνηση χθες ψήφισε ακόμη ένα μνημόνιο, το χειρότερο όλων, το πιο αντιδημοκρατικό, πραξικοπηματικό, αντισυνταγματικό μνημόνιο που δεσμεύει τη χώρα με λιτότητα και επιτροπεία μέχρι το 2060. “Με πιο δικαίωμα η κυβέρνηση έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της και λέει ότι θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα 3.5% μέχρι το 2022. Πως δεσμεύει τη χώρα αφού είναι κυβέρνηση ως το 2019; Και ποιόν ρώτησε; Είχε καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, καμία λαϊκή εξουσιοδότηση; Όχι. Και όμως η κυβέρνηση συνυπέγραψε μέχρι το 2022 πρωτογενή πλεονάσματα 3,5 τοις εκατό. Δέσμευσε και τη χώρα να έχει πρωτογενή πλεονάσματα τουλάχιστον 2% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος μέχρι το 2060. Αυτό δεν εχει γίνει ούτε στη χειρότερη αποικία. Και η πιο κατάπτυστη, η πιο υπόδουλη κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει πουθενά στον κόσμο σε τέτοια δέσμευση χώρας.
Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι υπάρχει εναλλακτική λύση για την Ελλάδα και άλλη πρόταση, αυτή της Λαϊκής Ενότητας. Πρόταση ρεαλιστική, ριζοσπαστική και βιώσιμη με προοπτική και ελπίδα η οποία συνοπτικά είναι: “Να φύγουμε άμεσα από την Ευρωζώνη, να περάσουμε στο εθνικό μας νόμισμα και να πάμε σε ρήξη με τη νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Ένωση. Να προχωρήσουμε σε διακοπή αποπληρωμής ενός παράνομου και μη βιώσιμου χρέους και να διεκδικήσουμε τη διαγραφή του ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του. Και μπορούμε να το κάνουμε, αλλά στην Ελλάδα δεν τολμάει κανείς από τους κυβερνώντες να μιλήσει για διαγραφή του χρέους. Προτείνουμε εθνικοποίηση τραπεζών για να μπορέσουμε να έχουμε ένα εργαλείο με το οποίο θα δώσουμε μια αναπτυξιακή, επενδυτική και κοινωνική ώθηση στη χώρα. Να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις”, επεσήμανε ο κ. Λαφαζάνης, μιλώντας σε αυτό το σημείο για την επίσκεψη που είχε στο ΥΗΣ Πλαστήρα και τη συνομιλία με εργαζόμενους με τους οποίους, όπως ανέφερε, συζήτησε για την τεράστια lafazanis3σημασία της ΔΕΗ η οποία χρειάζεται ανασυγκρότηση ως δημόσια επιχείρηση για να δώσει ώθηση στη χώρα, και όχι ξεπούλημα και διάλυση, όπως γίνεται τώρα, και χάρισμα στα ιδιωτικά συμφέροντα. Να σταματήσει λοιπόν η ιδιωτικοποίηση των στρατηγικών επιχειρήσεων και το ξεπούλημα της Ελλάδας. Ο κ. Λαφαζάνης συνεχίζοντας μίλησε για στήριξη μισθών και συντάξεων που μπορεί να γίνει μαζί με μια ευρεία χρηματοδότηση της οικονομίας από την κεντρική τράπεζα της χώρας, η οποία θα βρίσκεται υπό εθνικό έλεγχο, που θα μπορεί να δίνει ρευστότητα στην οικονομία και στο δημόσιο με άκρως ευνοϊκούς όρους, με πολύ χαμηλά έως μηδενικά επιτόκια. Στόχος, να μπει η οικονομία σε ανοδική τροχιά, κάτι που έχει επείγουσα ανάγκη η χώρα. “Μέσα στο ευρώ και με νεοφιλελεύθερες πολιτικές η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον”, είπε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί ότι ο Γραμματέας της ΛΑΕ το απόγευμα θα περιοδευσει στο κέντρο της πόλης, ενώ το βράδυ, στις 9, θα μιλήσει στο Παυσίλυπο

ΠΗΓΗ