“Λαύρος” ο ΟΛΒ για πρωτοβουλία ιδιώτη για δημιουργία μαρίνας

Η οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναληφθεί για τη δημιουργία μαρίνας στο λιμάνι του Βόλου μπορεί να προχωρήσει μόνο μέσα από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου. Η χωροθέτηση μιας μαρίνας σε χώρο λιμένος γίνεται υπό προϋποθέσεις και φυσικά η αξιοποίηση και εκμετάλλευσή της περνά μέσα από την έγκριση υπουργείων όπως το Ναυτιλίας, το Οικονομικών και Τουρισμού. Αυτά επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθύνων σύμβουλος του λιμανιού Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος με αφορμή ιδιωτική πρωτοβουλία για την υλοποίηση της μαρίνας του Βόλου, μέσω της ίδρυσης μίας ΚοινΣ.Επ.

“Πρωτοβουλία μπορεί να αναλάβει ο καθένας. Την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως, αναλαμβάνει ο διαχειριστής του χώρου αν το έργο σχεδιάζεται να γίνει σε ένα λιμάνι που έχει ιδιοκτήτη. Εγώ μιλώ για χωροθέτηση εντός λιμένος. Δεν μπορεί να ξεκινά μία πρωτοβουλία του τύπου, “έχω ήδη έτοιμο σχέδιο, τη μελέτη, κατά πόσο είναι συμβατή με το μάστερ πλαν, κ.α. δεν γίνονται έτσι. Η διαχείριση ενός τέτοιου έργου δεν μπορεί να γίνει μέσω μιας ΚΥΝΣΕΠ” εξήγησε ο κ. Σταυριδόπουλος.

Επισήμανε ότι το Δ.Σ. το Ο.Λ.Β. κάλεσε τον εμπνευστή της ιδέας αρχιτέκτονα Σωτήρη Γιαμάκο για να τους ενημερώσει και μάλιστα το Δ.Σ. πήρε και σχετική απόφαση και το θέμα έληξε. “Εμείς δεν θα μετέχουμε στη σημερινή διαδικασία. Για μας η υπόθεση λήγει εδώ. Θα ανοίξει το θέμα καταλλήλως και σε ανάλογο χρόνο. Από τη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του ΟΛΒ από τα πρώτα θέματα που μας απασχόλησαν ήταν η εφαρμογή του συνολικού μάστερ πλαν. Δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες η μαρίνα, ειδικά χωρίς διαβούλευση με φορείς για να διερευνήσουμε το θέμα και τις δυνατότητες που έχουμε. Δεν μπορούμε να συρθούμε σε μια συζήτηση όπως την έχει ετοιμάσει ο κ. Γιαμάκος”, τόνισε ο κ. Σταυριδόπουλος.

Σημειώνεται ότι σήμερα στις 7:30μ.μ. στο ξενοδοχείο Valis Resort Hotel, θα γίνει η πρώτη συζήτηση για τη μαρίνα του Βόλου, η σύσταση της Volos Marina Κοιν.Σ.Επ και στρογγυλό τραπέζι συζήτησης για την υλοποίησης της μαρίνας του Βόλου. Συντονιστικής στο τραπέζι θα είναι ο Τ. Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων Κώστας Μουτζούρης, τ. Διευθυντής Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και τ. Πρύτανη ΕΜΠ, ενώ έχουν προσκληρθεί εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Ανοιχτή στο κοινό η αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας
Next Βόλος: Υπογράφηκε η σύμβαση για την συντήρηση των σχολείων