Λ. Γαϊτάνης:”Υπάρχει πολιτική βούληση για νέο Δικαστικό Μέγαρο; Αποδείξτε το εμπράκτως”

Να αποδείξει εμπράκτως ότι υπάρχει πολιτική βούληση για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Βόλο, καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Λάζαρος Γαϊτάνης, απαντώντας ουσιαστικά, σε χθεσινές δηλώσεις του Γ.Γ. του Υπουργείου, κ. Γ. Σαρλή.

Συγκεκριμένα, καλεί την ηγεσία του Υπουργείου να εξετάσει τις προτάσεις που έχουν, εδώ και καιρό κατατεθεί, για την υπό προϋποθέσεις δωρεάν παραχώρηση τριών συγκεκριμένων οικοπέδων με σκοπό την ανέγερση νέου Μεγάρου.

Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο κ. Γαϊτάνης αναφέρει τα εξής:

Από τον Ιούνιο του 2016 ακούμε τις ηγεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης να επαναλαμβάνουν την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για την ανέγερση στον Βόλο ενός νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Από την πλευρά μας δεν αμφισβητούμε ότι ήδη από τον Ιούνιο ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης ανέθεσε στις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» την εξεύρεση κατάλληλου δωρεάν οικοπέδου.Μπορεί όμως να καταλογιστεί πολιτική ευθύνη σε μια Ανώνυμη Εταιρία του Δημοσίου,παρακάμπτοντας την πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης;

Και αυτό ανεξάρτητα από το ότι δεν υπάρχει δικαιολογία, που να μπορούν να επικαλεστούν τα στελέχη της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.». Διότι εμείς από τον Δεκέμβριο του 2016 ήδη εγγράφως ζητήσαμε,με έγγραφό μας προς εσάς,όπως εσείς μας υποδείξατε,στελέχη της να έρθουν στον Βόλο να επιλέξουν το κατάλληλο οικόπεδο. Άραγε ποιος φέρει την πολιτική ευθύνη,που η Τεχνική Υπηρεσία, για παράδειγμα,του Υπουργείου Δικαιοσύνης με κτιριολογική της μελέτη πέρυσι έκρινε επαρκείς τους χώρους του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου και με έγγραφό της φέτος εξεδήλωσε την επιθυμία το δωρεάν οικόπεδο που θα εξευρεθεί να είναι στο κέντρο του Βόλου; Υπάρχει τέτοιο οικόπεδο;

Ούτε στην Τεχνική Υπηρεσία όμως ούτε στις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» μπορεί να αποδοθεί πολιτική ευθύνη.Πολιτική ευθύνη έχει η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης κι εμείς αυτή νομιμοποιούμαστε να πιέσουμε, επικαλούμενοι τη διατυπωθείσα από την ίδια πολιτική βούληση για ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου.Διότι είναι κοινά παραδεκτό ότι επί 15 μήνες η τοπική κοινωνία παρατηρεί να μην έχει σημειωθεί η παραμικρή πρόοδος.Υπάρχει λοιπόν πράγματι πολιτική βούληση για την κατασκευή ενός νέου Δικαστικού Μεγάρου αντάξιου του Βόλου; Ας το αποδείξει η Κυβέρνηση εμπράκτως.Ιδού η Ροδος ή για να κυριολεκτούμε, ιδού ο Βόλος,ιδού και τα 3 υπό προϋποθέσεις δωρεάν οικόπεδα,όπως αυτά που σας έχουμε ήδη υποδείξει.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Αυξημένη 25% η επιβατική κίνηση για Σποράδες τον φετινό Αύγουστο
Next Ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ στην Πανήγυρη της Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου