Λ. Κρέτσος: Η Μαγνησία μπορεί να είναι «πρωταγωνίστρια» στον τομέα του κινηματογράφου

Όπως τόνισε στο «3ο συνέδριο Ανάπτυξης» που γίνεται στο Βόλο – 

 

Στο ερώτημα αν μπορεί η Μαγνησία να μετατραπεί σε ένα σημείο του πλανήτη προσέλκυσης επενδύσεων μέσα από κινηματογραφικές παραγωγές, ώστε να εκτοξευθεί τουριστικά, η απάντηση των ομιλητών στο «3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο» που ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα, ήταν θετική.

Η Κυβέρνηση ζητά να εκμεταλλευτούν οι τοπικοί φορείς  το νέο θεσμικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε για να μην χαθεί άλλη μια ευκαιρία, όπως της ταινίας MAMA mia που οδηγήθηκε στην Κροατία γιατί δεν υπήρχε κανένα πλαίσιο υποδοχής της επένδυσης με ευθύνη του Κράτους.

Ο Γραμματέας Ενημέρωσης κ. Κρέτσος δήλωσε πως άμεσα θα γίνει σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Περιφερειάρχη. Τόνισε ότι ήταν μια κακή ιστορία η φυγή της παραγωγής του Mama mia με ευθύνη του κράτους και των τοπικών φορέων και σημείωσε πως είναι δυνατόν πλέον η Θεσσαλία να προσελκύσει παραγωγές.

«H ανάπτυξη δεν είναι μια αφηρημένη έννοια δεν είναι μονοδιάστατή πράξη. Η ανάπτυξη μέχρι σήμερα ήταν ανισόρροπη αλλά έρχεται μια νέα κατάσταση πέρα από τα μνημόνια

Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει μέλλον εάν δεν επενδύσει σε κλάδους που μέχρι πρόσφατα ήταν παραμελημένοι  όπως ο κινηματογράφος. Η επικοινωνία ως κλάδος δυναμώνει και ένα πολύ μεγάλο μέρος του διαδικτύου χρησιμοποιείται όχι μόνο για πληροφορία αλλά κυρίως για να βλέπει ο κόσμος βίντεο κινηματογράφο τηλεόραση.

Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και η Ελλάδα έχει πλέον ένα σύστημα επιδότησής οπτικοακουστικής της τάξης του 25% του συνολικού κόστους για τους παραγωγούς.  Το κλειδί για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι να υπάρξει φιλική κουλτούρα και να αγκαλιάσουν οι Περιφέρεις αυτό το μέτρο. Είναι ένα κλάδος που δεν εξυπηρετεί μόνο οικονομικούς σκοπούς αλλά και της βελτίωσης της εικόνας μιας περιοχής. Υπάρχει μια διάσταση ακόμη που συνήθως την ξεχνάμε. Για να αλλάξει η εικόνα σου πρέπει να προσπαθήσεις και η τεχνολογία έρχεται να σου ανοίξει την αγορά» κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ