“Μάλια κουβάρια” στο Δημοτικό Συμβούλιο-Αποχώρησαν οι μειοψηφίες

Ένταση επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου όταν δεν  έγινε δεκτό το αίτημα για απογευματινή συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα συμβούλων αλλά και πολιτών για τη δημιουργία μονάδας SRF στο ΧΥΤΑ κι αδειοδότηση της ΑΓΕΤ για χρήση καύσιμων υλών. Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι ο δήμος ακολουθεί παρελκυστική τακτική και ότι την ίδια ώρα έχει στείλει συνεργεία να κόψουν τα δένδρα στην Καραμπατζάκη. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τους συμβούλους της πλειοψηφίας και με τον ασκούντα χρέη δημάρχου Θ. θεοδώρου να προτείνει ανοιχτή συγκέντρωση για το θέμα μετά τις γιορτές.

 

Κατά την έναρξη συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς, τόνισε ότι σύμφωνα με τον Δημοτικό Κώδικα όταν ζητείται η σύγκληση του Δ.Σ. μοναδικό κι αποκλειστικό θέμα συζήτηση είναι το αίτημα κι όχι άλλα θέματα κι απευθυνόμενος προς τον κ. Μουλά είπε «Εσείς καταστρατηγήσατε το Δημοτικό Κώδικα και προσθέσατε άλλο θέμα. Εμείς λοιπόν ζητάμε να αποσύρετε το θέμα με την Καραμπατζάκη και να αποσύρετε και την επερώτηση του κ. Διαμαντένια και να σταθούμε στο ζήτημα όπως το ζητούν οι συνάδελφοι. Αυτή τη διαδικασία τη γνωρίζετε και την εφαρμόσατε στην περίπτωση του θέματος του βιολογικού»

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς, απευθυνόμενος προς τον κ. Πατσιαντά του είπε οτιι κάνει λάθη, διάβασε το Νόμο και κατηγόρησε τον κ. Πατσιαντά ότι θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Ένταση σημειώθηκε όταν το μέλος της Επιτροπής Πολιτών κ. Λημνιός ζήτησε το λόγο  κι ο κ. Μουλάς του ζήτησε να καθίσει κάτω. Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας κατήγγειλε ότι αυτή την ώρα κόβουν τα δένδρα στην Καραμπατζάκη, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν «έξω οι φασίστες από τον Βόλο» και τον εκτελών χρέη Δημάρχου Θαν. Θεοδώρου να αναφέρει ότι είχε ληφθεί απόφαση για μεταφύτευση.

Οι μειοψηφίες αποχώρησαν από την αίθουσα, ενώ ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νικ. Κανελής τόνισε ότι το Δ.Σ. έπρεπε να συγκαλέσει απογευματινή συνεδρίαση με όλους τους φορείς για να τοποθετηθούν σε αυτό το σοβαρό θέμα καθώς διακυβεύεται η υγεία των πολιτών.

Το μέλος της Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, Μ. Βαξεβανόπουλος κατήγγειλε το γεγονός ότι η συνεδρίαση δεν πραγματοποιείται απογευματινές ώρες και παρουσία φορέων. «Εμείς θα θέλαμε να συμμετέχουμε και να τοποθετηθούμε σε αυτό το θέμα και να ακούσουμε τους φορείς που έχετε καλέσει σε μια ειδική συνεδρίαση. Στο αίτημά μας για λόγο, απαντάτε με συλλήψεις. Απαξιώνετε τη διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου κι εμείς σε αυτόν τον τραγέλαφο δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε κι αποχωρούμε από τη διαδικασία».

Ο εκτελών χρέη Δημάρχου Θαν. Θεοδώρου, είπε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα κι τόνισε ότι «δεν χωρά εντάσεις θεατρινισμούς που ζήσαμε από την αντιπολίτευση. Εμείς ακολουθήσαμε τη διαδικασία που προβλέπεται κι ήμασταν έτοιμοι εδώ να συζητήσουμε το θέμα. Αλλά αυτό δεν είναι η άποψή μας είναι η άποψη των 17 που υπέγραψαν το αίτημα.  Η δημοκρατία δεν είναι να βαράμε το χέρι στο τραπέζι και να παίρνω το λόγο, αλλά να γίνεται συζήτηση όπως πρέπει και δεν μπορεί να γίνει σε ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου καθώς κανείς από τους συμβούλους δεν είναι ειδικός. Η αντιπολίτευση δεν έχει μάθει να ακούει» και κατέθεσε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής σύμφωνα με την οποία, θα προγραμματιστεί ανοιχτή συγκέντρωση σε ημερομηνία που θα οριστεί μετά τις γιορτές με επιστήμονες, ειδικούς και θα μπορέσει ο κάθε δημότης να πάρει το λόγο.

«Ανοιχτά και ωραία χωρίς θεατρινισμούς και κόλπα» επεσήμανε και συνέχισε «Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Βόλου δεν είναι υπεύθυνος για την αδειοδότηση τσιμεντοβιομηχανίας. Θα καλέσουμε επιστήμονες ειδικούς και ο κάθε φορέας ανοιχτά και δημοκρατικά θα τοποθετηθεί».

Ανακοίνωση Δήμου Βόλου

Ηταν τόσο μεγάλο και έντονο το ενδιαφέρον τους για το θέμα της καύσης των σκουπιδιών, που οι ίδιοι επέβαλαν να συζητηθεί σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Βόλου, ώστε την ώρα της συνεδρίασης σηκώθηκαν και έφυγαν για να πάνε στην Καραμπατζάκη, όπου συνεργεία του Δήμου, σε υλοποίηση από μηνός ακόμα ληφθείσας απόφασης, προχωρούσαν σε μεταφύτευση δέντρων! Ο λόγος για τους συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ, τα «ορφανά» του σκοτινού καθεστώτος και τους «Ζωικούς» και βέβαια τα μέλη της περίφημης Κίνησης Πολιτών, που απλώς για μια ακόμα φορά απέδειξαν τις πραγματικές τους προθέσεις και στοχεύσεις.

Στοχεύσεις που μόνο στην εξυπηρέτηση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων της κοινωνίας δεν αποσκοπούν, αλλά αποκλειστικά κατατείνουν σε μια συνεχή αρνητική και μίζερη στάση υπονόμευσης του έργου της Δημοτικής Αρχής.

Όσοι ενδεχομένως τους βλέπουν καλοπροαίρετα, δεν έχουν παρά να παρατηρήσουν τις δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο  που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, αλλά και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και θα συνειδητοποιήσουν την αλήθεια. Οι ίδιοι είναι είτε σε κινητοποιήσεις για να έχουν το προνόμιο να σπαταλάνε το νερό, χωρίς να το πληρώνουν όπως όλοι οι πολίτες, είτε για να έχουν ιδιωτικό παρκινγκ στην Καραμπατζάκη και προσωπική αυλή (πάντα σε βάρος των κορόιδων, δηλαδή της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών) είτε για τα σκουπίδια, όπου απλώς δεν γνωρίζουν τι ζητούν (μέχρι ανάκληση άδειας της ΑΓΕΤ ζητούν από το Δήμο, δηλαδή να καταργήσει την κυβέρνηση και να αποφασίζει αυτός!)

Υποκινητές και ενορχηστρωτές οι ποικιλώνυμοι επαναστάτες της γιαλαντζί Αριστεράς, μαζί με τα ορφανά του σκοτινού καθεστώτος, που εκμεταλλεύονται τις αγνές προθέσεις αρκετών συμπολιτών, που δυστυχώς, ωστόσο, συνυπάρχουν με την ιδιοτέλεια και τις ανομολόγητες επιδιώξεις διάφορων επιτήδειων. Οι μάσκες, όμως, έπεσαν και οι πολίτες πλέον γνωρίζουν.

Η Δημοτική μας Αρχή έχει χρέος να μεριμνά και να δρα για τα συμφέροντα του συνόλου και όχι για τα μικροσυμφέροντα ομάδων ή προσώπων. Και έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί σε πείσμα της φασίζουσας λογικής ορισμένων που εν ονόματι της…Δημοκρατίας (της δικής τους) θέλουν να καταλύσουν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Τη Δημοκρατία που θεμελιώδη αρχή έχει το αξίωμα ότι η πλειοψηφία κυβερνά και οι μειοψηφίες ελέγχουν. Όλα τα άλλα είναι θλιβερές, αν όχι και ύποπτες, σκοπιμότητες.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ