Μάστιγα το παραεμπόριο επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος

Το θέμα του παραεμπορίου κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε σήμερα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη. Η αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι έχουν συγκροτηθεί κλιμάκια από τις αρμόδιες υπηρεσίες που κάνουν ελέγχους στις λαϊκές και όχι μόνο.

Ο Πρόεδρος κ. Οντόπουλος, ο Αναπληρωτής Οικονομικός Επόπτης κ. Ζάντζος και η Σύμβουλος κ. Βλαχοπούλου έθεσαν στην Αντιπεριφερειάρχη μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στον κλάδο τους, όπως το παραεμπόριο, οι εκπτώσεις, η ανεργία, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ενώ συζητήθηκαν σε πρώτη φάση ο σχεδιασμός και προγραμματισμός μιας σειράς από εορταστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και που θα είναι σε συνεργασία Εμπορικού Συλλόγου και Περιφέρειας.

Αυτό που κυριάρχησε στη συζήτηση ήταν το θέμα του παραεμπορίου, η πάταξη του οποίου, σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη, αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Όπως ειπώθηκε η ραγδαία εξάπλωση της εμπορίας απομιμητικών ή παραποιημένων προϊόντων καθώς και η συνεχώς αυξανόμενη παραγωγή και τροφοδοσία της αγοράς με προϊόντα παραεμπορίου έχει επιφέρει πολύ αρνητικές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία της και γενικότερα στην οικονομία της χώρας.

Η κ. Κολυνδρίνη υπογράμμισε πως για την πάταξη του παρεμπορίου έχουν συγκροτηθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη τα κλιμάκια που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, όπως Κλιμάκιο Ελέγχου Λαϊκών αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου, Μικτά Κλιμάκια αποτελούμενα από υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Διενεργούνται έλεγχοι στις Λαϊκές αγορές, στο υπαίθριο εμπόριο και στις κατά τόπους εμποροπανηγύρεις, ενώ στους παραβάτες επιβάλλονται κυρώσεις (πρόστιμα και καταστροφές εμπορευμάτων).

Τέλος η κ. Κολυνδρίνη συνεχάρη για την εκλογή τους τα νέα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους «σε μια εποχή αρκετά δύσκολη για το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα», με τις δύο πλαυρές να τονίζουν ότι η καλή συνεργασία που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Εμπορικού Συλλόγου θα συνεχισθεί, προς όφελος των καταναλωτών και της τοπικής οικονομίας.

 

ΠΗΓΗ