Μαγνησία: Αλλαγές διευθυντών στο 65% των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Σήμερα αναμένεται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας οι τελικοί πίνακες με τα ονόματα των νέων διευθυντών, ενώ όπως όλα δείχνουν με νέο διευθυντή θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά για το 65% των Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας. Η θέση διευθυντή για το ΕΠΑΛ Σκοπέλου παραμένει κενή, διότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον και θα γίνει προκήρυξη για να πληρωθεί.

Σε σύνολο 74 σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας οι 27 που αναλαμβάνουν θέση διευθυντή είναι καινούργιοι, οι έξι έχουν διατελέσει στην ίδια θέση σε προηγούμενες χρονιές, ενώ οι 21 θα καθίσουν για πρώτη φορά στη θέση του διευθυντή σχολείου.

Κύκλοι των εκπαιδευτικών εκφράζουν επιφυλάξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, για το νέο νόμο, καθώς με το παλιό σύστημα που οι θέσεις καλύπτονταν με βαθμολογία των Συλλόγων Διδασκόντων οι αλλαγές είναι ελάχιστες, ενώ από τη νέα χρονιά αλλάζει ποσοστό 67% των διευθυντών.

Αύριο Παρασκευή στις 11 π.μ. οι 21 νέοι διευθυντές καλούνται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να ενημερωθούν για την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους, ενώ την ερχόμενη Τρίτη 1 Αυγούστου, από 8 π.μ.- 11 π.μ. θα πρέπει να αναλάβουν υπηρεσία όλοι οι διευθυντές Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Επίσης, την ίδια ημέρα  θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη και των 74 νέων διευθυντών, παρουσία του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκρ. Σαβελίδη, στις 11.30 το πρωί.

Στην Πρωτοβάθμια
Στο μεταξύ, αύριο Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθούν και οι τελικοί πίνακες με τα ονόματα των νέων διευθυντών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Είχε στην κατοχή του μισό κιλό αφορολόγητο καπνό και συνελήφθη
Next Ποινές κάθειρξης 12 έως 19 χρόνια στους πέντε κατηγορούμενους για ληστεία και θάνατο συνταξιούχου