Μαγνησία: Ανάγκη αντικατάστασης πινακίδων οδικής σήμανσης

Πινακίδες παροπλισμένες, παραπλανητικές, άχρηστες από φυλλωσιές που τις καλύπτουν, άλλες καλυμμένες από συνθήματα ή μπογιές και πλαστικές μπογιές, βρίσκονται διάσπαρτες σε αρκετά σημεία το οδικού δικτύου της Μαγνησίας. Κάτοικος του Νοτίου Πηλίου καταγράφει κάποιες από αυτές στο δήμο του με το φωτογραφικό φακό και μας τις αποστέλλει, μήπως και οι αρμόδιοι θέσουν και αυτό το θέμα σε προτεραιότητα και τις αντικαταστήσουν.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο Γιάννης Κατσινάρης, σε πολλές περιπτώσεις οι επισκέπτες του δήμου Ν. Πηλίου το καλοκαίρι βρίσκεται σε αδιέξοδο και δεν γνωρίζει πως να κινηθεί. “Φθάνοντας στο Δέλτα της Αργλαστής οι πινακίδες είναι φθαρμένες και καλυμμένες με πράσινο φύλλωμα. Πριν από καιρό τοποθετήθηκε μία ταμπέλα που απαγόρευε τη χρήση του δρόμου προς Τσαγκαράδα λόγω του ότι ήταν σε εξέλιξη το έργο αποκατάστασης του οδοστρώματος στο Ξουρίχτι. Στη συνέχεια όταν το έργο ολοκληρώθηκε κάποιοι την κάλυψαν με μία σακούλα, η οποία όμως στην πορεία αφαιρέθηκε και πάλι βλέπουμε την πινακίδα που απαγορεύει σε όλους να κατευθυνθούν προς Τσαγκαράδα”.

Επιπλέον στη διασταύρωση της Μηλίνας προς Λαύκο, στο δρόμο που περνά δίπλα από την εκκλησία, έχει καταστραφεί η ταμπέλα και κανείς δεν γνωρίζει ότι θα πρέπει να στρίψει αριστερά για να κατευθυνθεί προς Λαύκο ή να συνεχίσει ευθείας προς Τρίκερι. “ Ο δήμαρχος Ν. Φουρτούνας περνά κάθε τρεις μέρες τουλάχιστον για να κατευθυνθεί προς Τρίκερι, όμως δεν έχει φροντίσει να ενημερώσει”. Επιπλέον υπάρχουν οι παλιές πινακίδες που σηματοδοτούν την αρχή των διοικητικών ορίων των παλαιών δήμων, όπως “Σηπιάδος, ή Αργαλαστής” ενώ πλέον πρόκειται για ένα νέο δήμο.

Παρατηρεί επιπλέον ότι πολλοί επαγγελματίες έχουν τοποθετήσει δυνατούς προβολείς για να προβάλλουν την επιχείρησή τους και οι προβολείς αυτοί “τυφλώνουν” τους διερχόμενους οδηγούς. Τέλος επισημαίνει ότι έχουν καταστραφεί λόγω του έργου τοποθέτησης οπτικών ινών για της ανάγκες πρόσβασης στο διαδίκτυο, έχουν καταστραφεί οι διαγραμμίσεις στην μία πλευρά του δρόμου, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην βλέπουν που τελειώνει ο δρόμος τη νύχτα ή ακόμη και μέσα στην ημέρα, όταν υπάρχει ομίχλη. “Ας ελπίσουμε ότι η Περιφέρεια θα θέσει το θέμα της αλλαγής των πινακίδων σε προτεραιότητα και θα τις αντικαταστήσει”, επισημαίνει ο κ. Κατσινάρης.

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ