Μαγνησία: Ικανοποιητικές οι πληρότητες στα ξενοδοχεία τις απόκριες

Σε ποσοστό περίπου 70% κινήθηκε η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ενώ λίγος ήταν ο κόσμος από τη Μαγνησία που πραγματοποίησε εξορμήσεις σε  άλλες περιοχές, κυρίως λόγω του ότι φέτος η Καθαρά Δευτέρα «έπεσε» νωρίς, ο καιρός δεν βοήθησε, αλλά υπάρχει και μεγάλη οικονομική δυσπραγία.

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η τουριστική πράκτορας και μέλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Θέκλα Καμμένου, ενώ σε ότι αφορά την κίνηση για την περίοδο του Πάσχα στο χερσαίο Πήλιο, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξη και τόνισε πως αν ο Μάιος και ο Ιούνιος κινηθούν σε καλά επίπεδα, θα είναι συνολικά καλό το καλοκαίρι.

Όπως είπε η κα Καμμένου, συγκρίνοντας τα περσινά νούμερα του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, οι φετινές κρατήσεις ήταν αυξημένες κατά 7% περίπου. « Ο Μάιος δεν έχει ξεκινήσει και πολύ καλά για την ώρα. Θέλουμε να πάνε καλά οι νέες πτήσεις του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου και προσπαθούμε, με στενή συνεργασία, να ενεργοποιήσουμε και τις αεροπορικές εταιρίες, να τις «εκπαιδεύσουμε» στην τοπική πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Η κρουαζιέρα

Τα πράγματα, ωστόσο, δεν φαίνονται αισιόδοξα σε ότι αφορά την κρουαζιέρα, όπως ανέφερε η κα Καμμένου, καθώς φέτος υπήρξαν πολλές ακυρώσεις προσεγγίσεων για το 2017 και το 2018.

Σύμφωνα με την κα Καμμένου οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό είναι κυρίως η Τουρκία , το μεταναστευτικό και οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, που ανάγκασαν τις εταιρίες να κατευθύνουν τα πλοία τους σε άλλες θάλασσες, όπως στην Κίνα και στον Ινδικό Ωκεανό.

Επιπλέον, σύμφωνα με την κα Καμμένου, το γεγονός ότι η Τουρκία δεν περιλαμβάνεται πια στα πακέτα κρουαζιέρας ως  τρίτη χώρα, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο. Αντιθέτως, όπως τόνισε η κα Καμμένου, το Ιόνιο τα πάει πολύ καλά με την κρουαζιέρα, γιατί είναι μακριά από την Τουρκία, συνδέεται με τη δυτική Ευρώπη και σαν τρίτη  χώρα οι εταιρίες περιλαμβάνουν στα πακέτα τους την Αλβανία.

«Είναι πολύ δύσκολο να αντιστραφεί αυτό το κλίμα, δεν μπορούμε να σταματήσουμε το φόβο των ανθρώπων να ταξιδέψουν στην Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά η κα Καμμένου , τονίζοντας παράλληλα ότι είναι σημαντικό να υπάρξει ηρεμία και σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ