Μαγνησία: Χωρίς πολλά προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς

Με πολύ καλές προοπτικές ξεκινά η φετινή χρονιά για τη Β’θμια Εκπαίδευση Μαγνησίας καθώς οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι τοποθετημένοι στις θέσεις τους ενώ τα κενεά στα νησιά θα καλυφθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Στην Α ‘Γυμνασίου θα φοιτήσουν φέτος 1400 παιδιά. Ο επίσημος αγιασμός της Β’θμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10 π.μ. στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου και παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο του επίσημου αγιασμού ο προϊστάμενος της Β’μιας εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, τα σχολεία έχουν ήδη έτοιμα τα βιβλία να μοιραστούν στους μαθητές. Στην επαγγελματική εκπαίδευση λείπουν κάποιες σειρές βιβλίων οι οποίες αναμένεται να έρθουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. “Ξεκινά ένα νέο έτος και μια νέα περίοδος μαθητείας για τα ΕΠΑΛ, το τέταρτο έτος, και φαίνεται ότι η χρονιά θα είναι πολύ αποτελεσματική κι αποδοτική. ΟΙ μαθητές μας ξεκινάνε ακόμη ένα στάδιο του αγώνα τους προς το καλό κι αγαθό και ευχόμαστε να πετύχουν στους στόχους τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι στο πλευρό τους και τους βοηθάνε”

Ειδικότερα, αναφοριά με τα κενά σε Γυμνάσια και Λύκεια ότι για την ώρα δεν έχουν συγκεκριμενοποιηθεί τα τμήματα αλλά δεν φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα. “Στα νησιά έχουμε κάποια προβλήματα, καθώς οι εκπαιδευτικοί που τοποθετήθηκαν εκεί ξεκίνησαν να παίρνουν άδειες και να κάνουν ανακλήσεις των αποσπάσεών τους προς τα εκεί αλλά κι αυτά θα λυθούν κι έχουμε προτείνει στο Υπουργείο παιδείας την κάλυψη των θέσεων με αναπληρωτές”.

Σε ετοιμότητα για την σίτιση των παιδιών που το έχουν ανάγκη

Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος , όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Μητρόπολη Δημητριάδος έχει προετοιμαστεί και με τις Διευθύνσεις Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας κι όλα τα σχολεία, έχουν έναν εντεταλμένο ιερέα κι έχει την ευθύνη να αντιμετωπίσει κάθε τυχόν πρόβλημα υποσίτισης παιδιών στα σχολεία ακόμη κι άλλα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν. “Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να συμβάλλουμε πάντα διακριτικά και θέλουμε να είμαστε ακριβείς για να μην θιγεί κανείς.
Με ικανοποιεί γιατί υπάρχει αποδοχή στους συλλόγους γονέων και στον εκπαιδευτικό κόσμο. Έχουμε φτάσει σε πολύ καλό κλίμα εμπιστοσύνης. Η κάθε ενορία άλλοτε συνεργάζεται με την καντίνα, άλλοτε τα δίνει η ενορία άλλοτε ετοιμάζει τα γεύματα. Είναι κατά περίπτωση” εξήγησε ο κ. Ιγνάτιος. Σημειώνεται ότι η Μητρόπολη εξυπηρετεί περίπου 200 παιδιά.

Μοίρασμα φυλλαδίων για οδική ασφάλεια σε παιδιά

Στο μεταξύ με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ σήμερα τροχονόμοι βρέθηκαν σε όλα τα σχολεία της Μαγνησία και μοίρασαν φυλλάδια με οδηγίες για την οδική ασφάλεια στα παιδιά. Όπως επισήμανε ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνης Μαγνησίας Γ. Τόλιας, όλη τη χρονιά θα γίνονται επίσης έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία και γενικά “θα προσέξουμε για την ασφάλεια των μαθητών όλο το χρόνο και θα είμαστε κοντά στα σχολεία. Θα περιπολούν αστυνομικοί στα σχολεία και θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε καλύτερα”. Ευχήθηκε δε καλή χρονιά στους μαθητές.

ΠΗΓΗ

Prev Εγκαινιάστηκε ο Ναός της Αγίας Ειρήνης στην Ανακασιά  
Next Βόλος: Επίσημη έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης