Μαγνησία: 79 οι πυροσβέστες που ζητούν ανανέωση συμβάσεων ή μονιμοποίηση

Εβδομήντα εννέα είναι οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας στη Μαγνησία, που όπως και οι συνάδελφοί τους σε όλη την Ελλάδα, ζητούν την ανανέωση των συμβάσεών τους ή τη μονιμοποίηση τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Μαγνησίας, κ. Φιλίππου, αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε μεγάλη ανησυχία, καθώς η θητεία όσων προσελήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου του 2012, λήγει σήμερα και αν δε βρεθεί κάποια λύση, ώστε να τεθεί ένα νομικό πλαίσιο που θα τους κατοχυρώνει μέχρι την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης από το Υπουργείο, από αύριο δεν θα μπορούν να πάνε στη δουλειά τους.

Όπως τόνισε ο κ. Φιλίππου, το 1/3 της δύναμης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποτελείται από εργαζόμενους πενταετούς θητείας και αν δεν βρεθεί άμεσα κάποια λύση, το έργο των μόνιμων πυροσβεστών θα δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό, καθώς δεν γίνονται προλήψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το θέμα των πυροσβεστών πενταετούς θητείας, τονίζει ότι συνεχίζεται η διαδικασία ένταξης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και για τη διασφάλιση της εργασίας που θα παρέχουν μέχρι τη μονιμοποίηση θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με τη σύμφωνη γνώμη των Υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

 

ΠΗΓΗ

Prev Σε λειτουργία η Δανειστική Βιβλιοθήκη Σχολικών Βοηθημάτων Δήμου Καρδίτσας
Next Μπλόκο στην εφορία Καρδίτσας από τους αγρότες