Μαζί για το Βόλο: Φιάσκο η μήνυση της δημοτικής Αρχής – Έχει δυσανεξία απέναντι στην πολιτική κριτική

Μοιράσου το άρθρο:

Κατάθεση στον εισαγγελέα έδωσαν σήμερα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της κίνησης «Μαζί για το Βόλο», μαζί με άλλους συμβούλους της αντιπολίτευσης (συνολικά 12), μετά από μήνυση (η οποία χαρακτηρίζεται φιάσκο) της δημοτικής Αρχής για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της.

Σε σχετική ανακοίνωση της κίνησης «Μαζί για το Βόλο» αναφέρονται τα εξής:

«Η υποτιθέμενη συκοφαντική δυσφήμιση είναι η πολιτική κριτική που υπήρχε στο κείμενο, με το οποίο τεκμηριώσαμε την απόφασή μας να μην συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ως έσχατη κίνηση διαμαρτυρίας για τον απολύτως αντιδημοκρατικό τρόπο (ύβρεις, απειλές, κλείσιμο μικροφώνων της αντιπολίτευσης) με βάση τον οποίο ΔΕΝ μπορεί να διεξαχθεί καμία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Η ίδια η κίνηση της κατάθεσης μήνυσης εναντίον μας αποτελεί τρανή απόδειξη για το γεγονός ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει απόλυτη δυσανεξία απέναντι σε κάθε πολιτική κριτική. Δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της αντιπολίτευσης να ασκεί κριτική και δεν διστάζει να προχωρήσει σε πρωτοφανείς κινήσεις πολιτικής αντιπαράθεσης για τα δημοτικά πράγματα.

Εξ άλλου πριν από εμάς, σε αυτό το γαϊτανάκι των απίστευτων πρακτικών,  προηγήθηκαν οι μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων των τοπικών ΜΜΕ .

Με την ευκαιρία δηλώνουμε ότι το ζήτημα της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην πόλη αποτελεί ένα από τα κορυφαία διακυβεύματα των επερχόμενων εκλογών.

Η πόλη έχει ανάγκη να γυρίσει σελίδα, διαλύοντας το μαύρο σύννεφο που την τυλίγει και το οποίο εμποδίζει κάθε δημοκρατική συζήτηση και κάθε ανάληψη πρωτοβουλίας για την επίλυση  των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Εννοείται ότι μέχρι την ημέρα των εκλογών που θα σημάνουν το τέλος της σημερινής περιόδου παρακμής, μηνύσεις και άλλες παρόμοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν πρόκειται να μας πτοήσουν και να μας εμποδίσουν στο να επιτελέσουμε το θεσμικό μας καθήκον, της ανάδειξης όλων των σημαντικών θεμάτων διαχείρισης και διαφάνειας που συνδέονται με το παρόν και το μέλλον του δήμου μας».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Η ταινία "Να με φωνάζεις με το όνομα σου" στο Μεταξουργείο
Next Νίκος Παπανδρέου: "Αυτή η κυβέρνηση έπρεπε να έχει ήδη φύγει"