Μαζικό συλλαλητήριο Ολυμπιακού και Νίκης ενάντια στο Ν.Π.Σ. Βόλος

Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα εκατοντάδες φίλαθλοι της Νίκης και του Ολυμπιακού Βόλου στην παραλία στο μνημείο των Ηρώων και στη συνέχεια έκαναν πορεία στους δρόμους του Βόλου, κατά της συμμετοχής του νέου ποδοσφαιρικού συλλόγου “Βόλος” στην Γ’ Εθνική και όχι στην Β’ ΕΠΣΘ, όπως αποφάσισε η ΕΠΟ. Επιπλέον αντιδρούν στο γεγονός ότι τη νέα ομάδα θέλει να επιβάλλει η δημοτική αρχή παρέχοντάς της διευκολύνσεις. Οι φίλαθλοι των δύο παραδοσιακών ομάδων του Βόλου φώναζαν συνθήματα, όπως: “Βόλος και Νίκη έχουν ιστορία, διαλύστε το λαμόγιο απ την Πιερία”, “Μπέο φασίστα, ο πρώτος μες την πίστα” και πολλά άλλα.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν οι πρόεδροι των δυο ομάδων Στ. Φάτσης και Π. Μποτσιβάλης, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη κ.α.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου Στ. Φάτσης τόνισε: “Είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε το βολιώτικο και το μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο. Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τις νέες τακτικές πραγμάτων που κάποιοι εφάρμοσαν εις βάρος των ομάδων μας. Παίζουμε και ΝΙΚΗ και Ολυμπιακός Βόλου σε έναν Όμιλο των 13 ομάδων, όπου οι πέντε ανήκουν στη Μαγνησία. Εάν κάποιοι έκαναν αυτό που έκαναν κάποιοι άλλοι, θα πηγαίναμε με το αστικό και θα παρακολουθούσαμε εκτός έδρας ματς. Γιατί θα ήταν και οι 13 ομάδες από τον Βόλο. Ανοίγει, λοιπόν, ένας τρόπος διαχείρισης του ποδοσφαίρου γενικότερα, που θεωρώ ότι εκφυλίζει το άθλημα. Δεν έχει ανάγκη η πόλη και άλλες ομάδες. Ήδη η ΝΙΚΗ και ο Ολυμπιακός, είναι οι ιστορικότερες ομάδες της πόλης. Θα υποδεχτούμε και θα δεχτούμε οποιαδήποτε ομάδα, η οποία θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό και θα φτάσει όπου είναι να φτάσει, εάν της αξίζει. Εμείς θα τη χειροκροτήσουμε. Αλλά με τέτοιου είδους νοοτροπίες και τακτικές, θα είμαστε απέναντι”.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Παν. Μποτσιβάλης επισήμανε ότι “στην περίοδο του πρωταθλήματος θα είμαστε πάρα πολύ σκληροί και με οποιοδήποτε τρόπο θα προσπαθήσουμε να μην αδικήσουμε καμία από τις ομάδες της πόλης μας.

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη τόνισε ότι θα παλέψει ενάντια σε αυτή την κατάσταση και στη δημοτική αρχή που έχει οδηγήσει το Βόλο σε κατάπτωση. “Ήρθε μία ξένη ομάδα, μόνο για να δημιουργήσει προβλήματα. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και πολλά προβλήματα στον τρόπο με τον οποίο στήθηκε αυτή η ομάδα στο Βόλο. Επίσης, θα ελεγχθούν πάρα πολλά πράγματα και ως δημοτικοί σύμβουλοι και ως μέλη της κίνησης Μαζί για το Βόλο, σε σχέση με το πώς λειτουργεί αυτή η ομάδα. Και αυτά όλα θα βρεθούν μπροστά, γιατί η συγκεκριμένη δημοτική Αρχή έχει ημερομηνία λήξης. Κι η ημερομηνία λήξης είναι το 2019”, τόνισε η κ. Κοκκινάκη.

Τέλος η περιφερειακή σύμβουλος Μαρίνα Χρυσοβελών τόνισε ότι θα πρέπει να στηριχθούν οι δύο ομάδες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία του τόπου και να μην επιτραπεί να συνεχίζεται αυτό που συμβαίνει. “Με ενότητα, συνέργεια και αγάπη στον τόπο, μπορούμε να πετύχουμε” τόνισε.

 

ΠΗΓΗ

Prev Καρδίτσα: Σε εκδήλωση για την κτηνοτροφία ο Β. Αποστόλου
Next Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη για το παράνομο στοίχημα