Ματαίωσαν και σήμερα πλειστηριασμούς αποτρέποντας την είσοδο σε συμβολαιογράφους

Μέλη της κίνηση πολιτών ενάντια στους πλειστηριασμούς εμπόδισαν και σήμερα τη διενέργεια πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο του Βόλου, αποτρέποντας συμβολαιογράφους να εισέλθουν στην αίθουσα. Είναι η τελευταία φορά που με τη φυσική τους παρουσία κατορθώνουν να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα, καθώς πλέον από το Σεπτέμβριο οι πλειστηριασμοί θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Όπως κάθε Τετάρτη και σήμερα συγκεντρώθηκαν περίπου 30 άτομα παρουσία και αστυνομικής δύναμης. Φθάνοντας λίγο πριν τις 4μ.μ. τρεις συμβολαιογράφοι και ένας κήρυκας δεν τους επιτράπηκε η είσοδος και αποχώρησαν χωίς να γίνει η διαδικασία.

Σημειώνεται ότι για σήμερα είχαν προγραμματιστεί, σύμφωνα με τους συμβολαιογράφους, 10 πλειστηριασμοί, οι δύο ματαιώθηκαν και επρόκειτο να εκπλειστηριαστούν οκτώ ακίνητα. Μέλη του ΕΠΑΜ, από την πλευρά τους δήλωσαν ότι στο Ειρηνοδικείο Βόλου είπαν προγραμματιστεί 18 πλειστηριασμοί και ένας στη Σκόπελο, αλλά οι υπόλοιποι ήταν παλιοί και δεν ανακοινώνονται.

Μεταξύ των πλειστηριασμών που ματαιώθηκαν ήταν και η περίπτωση πολυκατοικίας με καταστήματα επιχειρηματία που το είχε αγοράσει με δάνειο από την τράπεζα, η οποία και κατήγγειλε τη σύμβαση λόγων οφειλών που σήμερα ανέρχονται σε 2.890.000 ευρώ.

 

Η πολυκατοικία του οφειλέτη βγήκε τρεις φορές σε πλειστηριασμό, ξεκινώντας από τα 3 εκ. € τιμή πρώτης προσφοράς και επειδή δεν υπήρχε πλειοδότης, ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι χθες το βράδυ πλειοδότησε και κατέθεσε προσφορά η ίδια η τράπεζα 1.045.000 €.

Ο ίδιος τόνισε ότι αν και έκανε προσπάθεια ρύθμισης από τον περασμένο Φεβρουάριο, προτείνοντας στην τράπεζα να της εκχωρήσει τα μισθώματα, καθώς τα διαμερίσματα και τα καταστήματα είναι νοικιασμένα και σε βάθος χρόνου να εξοφλήσει την οφειλή του, αλλά μέχρι σήμερα δεν πήρε καν απάντηση. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη ματαίωση της διαδικασίας θα έχει χρόνο να κάνει ρύθμιση.

 

ΠΗΓΗ