Μεγάλο ενδιαφέρον για μία θέση διευθυντή σε σχολεία της Μαγνησίας

Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκπαιδευτικών για τις θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Περιφερειακών Κέντρων τόσο της Α’θμιας όσο και της Β’θμιας Εκπαίδευσης. Το ενδιαφέρον στη Μαγνησία είναι πολύ μεγάλο, σχολίασε ο διευθυντής Β’θμιας Σωκράτης Σαβελίδης και εκτίμησε ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχουν προκύψει οι νέοι διευθυντές.

Επισήμανε ότι αυτή η περίοδος συνέπεσε με την κανονική λήξη της θητείας τους στο τέλος Ιουλίου 2017 αλλά και με την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ για τον προηγούμενο νόμο επιλογής Διευθυντών που περιλάμβανε μυστική ψηφοφορία. Αυτό ακυρώθηκε από το ΣτΕ και ψηφίστηκε νέος νόμος στις 31 Μαΐου 2017 και δόθηκε προθεσμία δύο εργάσιμων ημερών μέχρι σήμερα 6 Ιουνίου για να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά τους.
Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί θα μοριοδοτηθούν, θα υποβληθεί ένα ειδικό πρακτικό (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά) από τους συλλόγους διδασκόντων που θα αποφαίνεται για θέματα που αφορούν στις ικανότητες των υποψηφίων, κυρίως σε θέματα συνεργασιών, συνεργειών, διοικητικών ικανοτήτων και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα θα περάσουν από την Συνέντευξη στα Συμβούλια Επιλογής, στις αρχές Ιουλίου 2017. Εκτιμάται ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχουν προκύψει οι νέοι διευθυντές.
Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς για να καταλάβουν θέσεις Διευθυντών και η θητεία σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά θα είναι τριετής.

Όλη η προκήρυξη 

ΠΗΓΗ

Prev Χωρίς προβλήματα η έναρξη των πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ στη Μαγνησία
Next Σε εξώφυλλο διεθνούς περιοδικού ερευνητική εργασία του Π.Θ.