Με επισημότητα ο εορτασμός του Αγ. Αρτέμιου

Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε σήμερα στη μνήμη του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Αγ. Αρτεμίου, παρουσία των αρχών της πόλης.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, Ιωαν. Τόλιας επισήμανε ότι η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστής αξίας και σημασίας για το σώμα.

«Μια ημέρα με εορταστικό χαρακτήρα που θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς της ΕΛΑΣ προς την πολιτεία και την κοινωνία. Επίσης σήμερα γιορτάζουμε με ευλάβεια την μνήμη του προστάτη μας Αγ. Αρτεμίου που ήταν αξιωματικός και διακρίθηκε για τη βαθιά χριστιανική του πίστη ισχυρή θέληση και τη θαρραλέα αντίστασή του».

Επιπλέον ευχαρίστησε τους αστυνομικούς και  τους κάλεσε να συνεχίσουν  τον ευγενή και αδιάκοπο αγώνα τους προς όφελος της κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο Αργ. Διχτάς, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας,  επισήμανε ότι ο αστυνομικός δίνει κάθε μέρα έναν πολύ δύσκολο αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες, «παρόλα αυτά υπό τη σκέπη της Εκκλησίας, του Χριστού, της Παναγίας και του προστάτη μας Αγίου Αρτεμίου, συνεχίζουμε, δίνουμε τον αγώνα μας. Σήμερα ίσως να μην είναι μέρα να αναδείξουμε τα πολλά προβλήματά μας, που συνεχίζουν να υπάρχουν και η Πολιτεία να είναι μακριά. Ας μείνουμε στη γιορτή, ας ευχηθούμε ο Άγιος Αρτέμιος να προστατεύει όλους τους αστυνομικούς.

Η λίστα με τους πεσόντες αστυνομικούς είναι πάρα πολύ μεγάλη και τα τελευταία χρόνια έχει συνεχώς αυξητικές τάσεις. Ελπίζουμε να μας προστατεύσει ο Άγιος και να σταματήσει επιτέλους να εμπλουτίζεται η μαύρη λίστα, να μην υπάρχουν νεκροί αστυνομικοί, όλοι να γυρνούν στα σπίτια και στις οικογένειές τους. Εμείς καθημερινά δίνουμε τον αγώνα μας και ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

Αναφέρθηκε επίσης στα θέματα που αντιμετωπίζουν αναφορικά με το μισθολογικό καθεστώς και το συνταξιοδοτικό αλλά και τις ελλείψεις στον εξοπλισμό, τα υλικά και τα μέσα που χρησιμοποιεί ο αστυνομικός.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Συνάντηση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση
Next Βραβείο για πρωτοβουλίες σε θέματα Ρομά στο δήμο Βόλου