Με επιτυχία οι Πανελλήνιοι Αγώνες Σύγχρονου Τάβλι στην Καρδίτσα

tavli1Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες μεγάλες πανελλήνιες εκδηλώσεις Σύγχρονου Τάβλι (Backgammon) οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας- Π.Ε.Καρδίτσας με το Σύγχρονο Αγωνιστικό Τάβλι-Όμιλος Καρδίτσας, στις 16, 17 και 18 Ιουνίου στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ. Ήταν η πρώτη φορά που αθλητές και σύλλογοι που καλλιεργούν το άθλημα του Backgammon συναντήθηκαν στην Καρδίτσα με πρωτοβουλία του τοπικού Ομίλου Καρδίτσας. Ήταν μία ευκαιρία για πολλούς αθλητές και φίλους του αθλήματος να επισκεφτούν την περιοχή και να συναγωνισθούν για την ανάδειξη των καλύτερων της χρονιάς. Μεγάλη επίσης ήταν η προσέλευση των φίλων του παιχνιδιού από Καρδίτσα, οι οποίοι είχαν και την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα και να αγωνισθούν σε παράλληλα ανοικτά τουρνουά.

Στην Τελετή έναρξης παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασ. Τσιάκος ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του εξήρε την προσπάθεια του Ομίλου μας για την διάδοση του αθλήματος και ταυτόχρονα την ανάδειξη της tavli3περιοχής μας δηλώνοντας ότι θα σταθεί αρωγός σε παρόμοιες προσπάθειες και στο μέλλον.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν το 1ο Ατομικό Πρωτάθλημα, το 1ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα και το 1ο Κύπελλο Backgammon Ελλάδας.
Στο Ατομικό πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 αθλητές που προκρίθηκαν από τα αντίστοιχα πρωταθλήματα των συλλόγων κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Νικητής και Πρωταθλητής Backgammon Ελλάδας 2017 αναδείχθηκε ο Ανδρέας Καραμπινάς, αθλητής του Ομίλου μας, ο οποίος στον τελικό επιβλήθηκε της Βιβής Σκριμπώνη, επίσης αθλήτριας του Ομίλου μας, με σκορ 25-11. Στην πορεία προς τον τελικό ο Αν. Καραμπινάς απέκλεισε διαδοχικά τους Νίκο Δίκαρο, Γιώργο Αυδή, Θανάση Σταρίδα και Διονύση Γιαννούλη, ενώ η Βιβή Σκριμπώνη τους Κώστα Μητρέλη, Μιχάλη Μανωλιό, Βαγγέλη Λωρίδα και Γιάννη Πασιαλή. Και οι δύο αθλητές μας αντιμετώπισαν σε μία χρονοβόρα και κοπιαστική διαδικασία παίκτες με διεθνείς επιτυχίες και παγκόσμια καταξίωση γεγονός που δίνει στην τεράστια επιτυχία τους μεγαλύτερη αξία.
Στο διασυλλογικό πρωτάθλημα συμμετείχαν για πρώτη φορά όλοι οι σύλλογοι οι οποίοι καλλιεργούν το άθλημα του Backgammon στην Ελλάδα: Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon , Όμιλος Αγωνιστικού Μπρίτζ Λάρισας, Όμιλος Πνευματικών Αθλημάτων Χολαργού, Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών και Σύγχρονο Αγωνιστικό Τάβλι-Όμιλος Καρδίτσας. Πρωταθλήτρια Ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα του Ο.Π.Α. Χολαργού η οποία ολοκλήρωσε αήττητη τους αγώνες της. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η ομάδα του Σ.Α.Κ.Αθηνών και στην τρίτη η ομάδα της Ε.Ο. Backgammon. Η πραγματοποίηση του διασυλλογικού πρωταθλήματος ήταν από μόνη της μεγάλη επιτυχία καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι σύλλογοι του Backgammon βρέθηκαν στον ίδιο χώρο και οι παράγοντές τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και θέματα που αφορούν την διάδοση και την εξέλιξη του αθλήματος μέσω της συνεργασίας τους με σκοπό την ίδρυση Ομοσπονδίας και την αναγνώριση του παιχνιδιού ως πνευματικό άθλημα.
Στον Τελικό του Κυπέλλου συναγωνίσθηκαν ο Γιάννη Πασιαλής με τον Θανάση Σταρίδα, αθλητή του Ομίλου μας, οι οποίοι προκρίθηκαν από την διαδικασία κυπέλλων των συλλόγων κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Νικητής του τελικού και Κυπελλούχος Backgammon Ελλάδας αναδείχθηκε ο Γιάννης Πασιαλής μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα με πολλές ανατροπές ο οποίος κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία ζαριά. Τελικό σκορ 21-20.
tavli4Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε.Καρδίτσας με το Σύγχρονο Αγωνιστικό Τάβλι-Όμιλος Καρδίτσας και την αιγίδα και ουσιαστική συνδρομή του Δήμου Καρδίτσας.
Χορηγός επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ-Περιφέρεια η οποία πρόβαλε τις εκδηλώσεις με ραδιοφωνικά σποτ μέσω των σταθμών της αλλά και εκτενές ρεπορτάζ από τον χώρο των αγώνων το οποίο μεταδόθηκε τηλεοπτικά από τα κανάλια της ΕΡΤ. Ήταν επίσης η πρώτη φορά που το Ελληνικό Backgammon προβλήθηκε σε τέτοια έκταση μέσω ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μεταδόσεων.
Χορηγός των εκδηλώσεων ήταν το Οινοποιείο Monsieur Nicolas του Γιώργου Καραμήτρου του οποίου η ουσιαστική συνδρομή και συμπαράσταση ήταν καθοριστική για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων στην Καρδίτσα.
Στους αθλητές και τους επισκέπτες μοιράστηκαν προϊόντα του χορηγού μας Γιώργου Καραμητρου και της εταιρείας DAMAVAND AE, τουριστικοί οδηγοί της περιοχής μας εκδόσεως της Περιφ. Ενότητας Καρδίτσας, ενημερωτικά φυλλάδια για την πόλη μας εκδόσεως του Δήμου Καρδίτσας και το λεύκωμα «Καρδίτσα, η πόλη μου» εκδόσεως του Σπύρου Στώικου.
Ευχαριστούμε τους επισκέπτες αθλητές και φίλους, για τις συγκινητικές εκδηλώσεις συγχαρητηρίων τους για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία μας, δίνοντας ραντεβού στις αντίστοιχες διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής χρονιάς.
Ευχαριστούμε επίσης την Περιφ. Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την ΕΡΤ, τον Χορηγό μας Γ. Καραμήτρο, τον κ. Θωμά Καφαντάρη καθώς και όλους αυτούς που εργάστηκαν και συνέδραμαν την προσπάθειά μας για την άψογη οργάνωση των εκδηλώσεων.
Τέλος, πολλά ευχαριστήρια οφείλουμε για την άψογη εξυπηρέτηση και φιλοξενία στην διεύθυνση και το προσωπικό του ξενοδοχείου ΚΙΕΡΙΟΝ, το οποίο στέγασε τις εκδηλώσεις στους άνετους και φιλόξενους χώρους του, καθώς και τη διάθεση του οπτικοακουστικού εξοπλισμού του.

ΠΗΓΗ