Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Σκιάθο

Ο Δήμος Σκιάθου γιόρτασε και φέτος όπως κάθε χρόνο, με μεγάλη λαμπρότητα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική Επέτειο της «25ης Μαρτίου του 1821».

Την παραμονή στις 24 Μαρτίου 2017 στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε Δοξολογία, ενώ στον πανηγυρικό της ημέρα εκφώνησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος. Ακολούθησε αναπαράσταση της υψώσεως της 1ης Ελληνικής σημαίας, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Ευαγγελισμού και στις 21:30 παράθεση νηστίσιμου δείπνου στη μεγάλη Τράπεζα της Ιεράς Μονής.

Ανήμερα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου, στις 4:30π.μ. τελέστηκε ο Εωθινός (ξύπνημα των κατοίκων της Σκιάθου με τραγούδια, συνοδεία τυμπάνων με την αναγγελία του ξημερώματος της ιστορικής μέρας της 25ης Μαρτίου) από τα μέλη του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού(Σ.Ε.Ο.). Στη συνέχεια σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών και ακολούθησε η Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Τριών Ιεραρχών. Ακολούθως τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων ενώ ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στο παλιό λιμάνι. Τέλος, το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, παρουσίασε Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στο ανοιχτό θέατρο στο Μπούρτζι.

ΠΗΓΗ

Prev Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Ανυπακοή για να πέσουν οι δυνάστες"
Next Έλεγχοι για την καταλληλότητα ακτών του Παγασητικού